Ο καθένας με τον ψυχαναγκασμoύλη του

0

η ζωή θέλει πάντα μικρές παύσεις και πολλά restart...

Ει ψιτ.. σ’ εσένα απευθύνομαι. Ναι σε’ εσένα που μόλις πριν λίγα δεύτερα ίσιωσες το χαλάκι του μπάνιου. Ασυναίσθητα ή όχι το έκανες. Μην το αρνείσαι. Είναι μια κίνηση που έχεις κάνει ίσα με ένα εκατομμύριο φορές κι αν στην αρχή κοιτούσες τριγύρω να δεις αν σε κοιτάζει κάποιος από ντροπή, τώρα δε σε νοιάζει. Tουναντίον σου δίνει αυτήν τη μικρή, γλυκιά ικανοποίηση πως όλα είναι στη θέση τους. Όλα λειτουργούν άψογα. Μέχρι που θα έρθει κάτι άλλο να φλερτάρει με το μυαλουδάκι σου για να το τακτοποιήσεις μανιωδώς. Κάθισε αναπαυτικά, η παράσταση αρχίζει..

Υποδεχθείτε καταρχάς εκείνους που μπορούν και λειτουργούν δίχως περιορισμούς στο μυαλό τους, δίχως μικρά ή μεγάλα εμπόδια να τους απασχολούν με αμέτρητα μικρά πρέπει που να τους αναγκάζουν να σηκώνονται κάθε τρεις και λιγάκι από τον καναπέ για να τα βάλουν σε σειρά και τάξη. Ω ναι, υπάρχουν κι αυτοί οι «αναίσθητοι» και κυκλοφορούν γύρω μας με κίνδυνο του να καταστρέψουν οτιδήποτε τακτοποιούμε κι οργανώνουμε.

Κοίταξέ τους καλά! Κοίτα πόσο άνετοι είναι, ή δείχνουν να είναι. Μπράβο τους και με γειa τους και χαρά τους θα προσθέσω εγώ, αλλά θα σου πω την αμαρτία μου και συνάμα διαπίστωση grande επιπέδου! Λίγο πολύ όλοι έχουμε τις εμμονές μας, μικρές ή μεγάλες. Μάλιστα καλά άκουσες. Λυπάμαι αν ταράχτηκε η στρωμένη καθημερινότητά σου αλλά έτσι είναι. Τα λέει η επιστήμη, όχι μόνο εγώ!

Υποδεχθείτε λοιπόν όλους εμάς που γουστάρουμε να λειτουργούμε ψυχαναγκαστικά. Μη βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα και κυρίως να κρίνεις, άκου πρώτα. Η ψυχαναγκαστική συμπεριφορά είναι χαρακτηριστικό των περισσότερων ανθρώπων πια και σχετίζεται με την αγχωτική καθημερινότητα που όλοι μας βιώνουμε. Κοινώς, δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην τις έχει. Εντάξει, κάποιοι ίσως παίρνουν κι έπαινο στην υπερβολή και στον βαθμό που τις εκφράζουν αλλά that’s life. Είμαστε αξιαγάπητοι και μας αρέσει να βασανίζουμε αλλά και να βασανιζόμαστε.

Όλα ξεκινούν από την απόλυτη ευθεία ή συμμετρία. Γιατί να μην είναι ίσιο το μαξιλάρι του καναπέ και το χαλάκι; Δεν είναι ωραίο ν’ ανοίγεις το ντουλάπι της κουζίνας και να σε κοιτάζουν οι κούπες σε απόλυτη παράταξη σαν να σου λένε «διάλεξε εμένα πρώτα;». Είναι καθαρά χωροταξικό το θέμα τι δεν καταλαβαίνεις;

Πόσες φορές δεν αναρωτήθηκες αν έχεις ξεχάσει αναμμένο το θερμοσίφωνα ή την κουζίνα φεύγοντας από το σπίτι; Σου θυμίζει κάτι όλο αυτό; Μη βιαστείς να κρίνεις, όλοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι. Κι όχι μόνο αναρωτήθηκες αλλά γύρισες για να δεις αν το έχεις κάνει κιόλας. Το μυαλό σου έπαιξε εκείνη την στιγμή ένα πολύ ωραίο παιχνιδάκι κι εσύ σαν καλό πιόνι έπραξες αναλόγως. Άσε που δεν σου φταίνε σε τίποτε οι γείτονες να τρέχουν πανικόβλητοι λόγω φωτιάς.

Κι αν ακόμη δεν έχεις πεισθεί, σκέψου τετράγωνα· μάλιστα τετράγωνα. Μην το αρνείσαι, σίγουρα έχεις μετρήσει τα τετράγωνα της πλατείας ή του πεζοδρομίου σε κάποια βόλτα σου. «Σούζι και ψεύδεσαι και τρως!» Άντε κι αν δεν τα μέτρησες όλα γιατί σε κάποια φάση βαρέθηκες κι έχασες το μέτρημα, πάω στοίχημα πως τουλάχιστον φρόντιζες να έχεις το πέλμα σου μέσα σε κάθε τετράγωνο.

Δε σου αρέσει να μετακινούν τα αντικείμενά σου και καλά κάνεις! Γιατί να απολογηθείς αν θέλεις τα πράγματα στο γραφείο σου στη θέση που τα έχεις πάντα εσύ; Εντάξει κι αν τρέχεις μέσα στο σπίτι να επαναφέρεις στη θέση της μια καρέκλα, μια κορνίζα ή ένα βάζο τι πειράζει; Μια μικρή ανασφάλεια πως θα πέσει το σύμπαν ολόκληρο είναι μην τρομάζουμε κιόλας. Ας το δούμε σαν ένα παιχνίδι όλο αυτό και για τις δυο πλευρές.

Κι εκείνες οι κρεμάστρες της ντουλάπας που μοιάζουν σαν να πιάνονται χέρι χέρι έτοιμες να χορέψουν το χορό του Ζαλόγγου δεν είναι απόλυτα γοητευτικές; Γιατί να είναι κρεμασμένες όπως να ‘ναι και να χαλάς ένα πολύ ωραίο ντεκόρ που σου φτιάχνει τη διάθεση κάθε φορά που την ανοίγεις; Κι αν θέλεις να το πας σε άλλο level οργανώνεις τα πάντα με βάση τους χρωματισμούς, αμέ! Το τελευταίο μη βιαστείς να το χλευάσεις το προτείνουν κι όλες οι influencers και fashion bloggers, σαφέστατα.

Για να κλείσει η παράσταση αφήσαμε το καλύτερο και πιο δυνατό νούμερο. Ο φόβος μας με τα μικρόβια και την καθαριότητα είναι πια τόσο καλά στη ζωή μας όσο ποτέ άλλοτε. Κι αν κάποτε αστειευόσουν με αυτό τώρα think again και δες τον εαυτό σου ως άλλον Ντετέκτιβ Μονκ να προσπαθεί ν’ απαλλαχθεί από κάθε είδους πιθανό κι αόρατο μικρόβιο που σε απειλεί και κάνει τον ιδρώτα να στάζει στο μέτωπό σου και μόνο στη σκέψη πως σε έχει πλησιάσει σε βαθμό φλερτ.

Τέλος παράστασης κι end of story. Όλοι έχουμε τα κολλήματά μας, άλλοι στο βαθμό που μας κάνει να φαινόμαστε γλυκούληδες κι άλλοι στο βαθμό που οι γύρω μας αναρωτιούνται για το αν θα μας κλείσουν κάπου για θεραπεία. Εξ’ άλλου η ζωή θέλει πάντα μικρές παύσεις και πολλά restart για να την εκτιμήσεις, το ίδιο κι οι συνήθειες των ανθρώπων.

Μαίρη Σάμου
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top