Και τελικά πόσες ώρες PlayStation είναι too much για ένα παιδί;

0

ναι, αλλά υπό προϋποθέσεις!

Αν είσαι γονιός, σχεδόν δεδομένα έχεις κι εσύ παιδί που λατρεύει τα video games. Και σίγουρα εάν τα λατρεύει ξεχνιέται με τις ώρες και πάντα σου ζητάει λίγη παραπάνω ώρα για να παίξει. Αλλά τελικά, πόσες ώρες PlayStation είναι too much για ένα παιδί; Υπάρχει κάποιο ασφαλές όριο;

Αρχικά, πριν απαντήσουμε για τις ώρες, πρέπει λίγο να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα για τα video games. Tα ηλεκτρονικά παιχνίδια, όταν η ενασχόληση μαζί τους γίνεται με μέτρο, μπορούν να βοηθήσουν εξαιρετικά τις δεξιότητες του παιδιού: Απ’ τους χρόνους αντίδρασής του μέχρι και τις επιδόσεις του στο σχολείο!

Φυσικά, η υπερβολική ενασχόληση με τα video games μπορεί να δημιουργήσει μια σειρά από προβλήματα… Γι’ αυτό καλούμαστε να απαντήσουμε στην ερώτηση “πόσες ώρες PlayStation θεωρούνται too much για τα παιδιά”;

Σύμφωνα με μια ισπανική μελέτη, 1 έως 9 ώρες την εβδομάδα PlayStation θεωρούνται ασφαλείς για παιδιά από 7 έως 11 ετών.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, τα παιδιά που έπαιζαν video games μέχρι τόσες ώρες την εβδομάδα, εμφάνισαν πιο ταχείς χρόνους αντίδρασης σε σύγκριση με τα παιδιά που δεν έπαιζαν καθόλου. Αφότου οι ερευνητές σκάναραν τους εγκεφάλους 260 παιδιών, διαπιστωσαν μια σύνδεση ανάμεσα στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τη βελτίωση της επικοινωνίας ανάμεσα στο είδος των κυκλωμάτων του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνα για τη μάθηση.

Βέβαια, η έρευνα διαπίστωσε πως όσα παιδιά έπαιζαν περισσότερες ώρες απ’ τις επιτρεπόμενες video games, κοιμόντουσαν λιγότερες ώρες, ενώ είχαν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα συμπεριφοράς.

Και τελικά να αφήνω το παιδί μου να παίζει;

Η απάντηση είναι ναι, αλλά υπό προϋποθέσεις! Ποιες είναι αυτές οι προϋποθέσεις;

Η επιλογή των παιχνιδιών: Μην επιτρέπεις στο παιδί σου να παίζει παιχνίδια που δεν είναι για την ηλικία του. Παιχνίδια με σκηνές βίας, σεξ και επιθετικές συμπεριφορές δεν είναι κατάλληλες για μικρά παιδιά. Διάλεξε παιχνίδια που είναι διασκεδαστικά, ενώ παράλληλα εξασκούν και κάποιες δεξιότητες στο παιδί. Θα βρεις πολλές επιλογές στην αγορά!

Επίβλεψη: Μην αφήνεις το παιδί σου να ξεχνιέται με τις ώρες στο PlayStation χωρίς να το επιβλέπεις. Πρέπει να γνωρίζεις πάντα τι παιχνίδι παίζει ώστε να μην αποκτήσει πρόσβαση σε ακατάλληλο περιεχόμενο.

Παρατήρησέ το: Εάν δεις ότι μετά από κάποια παιχνίδια, η συμπεριφορά του αλλάζει, γίνεται επιθετικό ή μειώνονται οι επιδόσεις του στο σχολείο, θα πρέπει να λάβεις τα μέτρα σου.

Παίξε μαζί του! Μπορείς να περάσεις χρόνο με το παιδί σου παίζοντας μαζί του παιχνίδια, μέσα στα οποία θα πάρει και σπουδαία μαθήματα ζωής. Τα παιδιά μιμούνται τις συμπεριφορές των γονέων: Εάν σε δει εσένα να αφιερώνεις χρόνο στο αγαπημένο σας παιχνίδι, δει πώς αντιδράς ως συμπαίκτης ή ως αντίπαλος, θα μάθει έναν υγιή τρόπο διαχείρισης των ηλεκτρονικών κι όχι μόνο παιχνιδιών.

Μαργαρίτα Νικολάου
ipop
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top