20 αποφθέγματα της Αγκάθα Κρίστι που μας βοηθούν να λύσουμε τα μεγαλύτερα μυστήρια της ζωής

0

Απολάμβανε να γράφει και να δημιουργεί χαρακτήρες.

Ένα είδωλο στον κόσμο του μυστηρίου, των θρίλερ και των μυθιστορημάτων εγκλήματος, η Αγκάθα Κρίστι είναι μία από τις πιο δημοφιλείς συγγραφείς όλων εποχών. Είναι σαν το πεπρωμένο της να ήταν να γίνει μια σπουδαία συγγραφέας. Απολάμβανε να γράφει και να δημιουργεί χαρακτήρες από τότε που ήταν ένα μικρό κορίτσι, αλλά ποιος θα φανταζόταν ότι μόνο η Βίβλος και ο Σαίξπηρ θα ήταν πιο πολυδιαβασμένα από τα μυθιστορήματά της;

Κατά τη διάρκεια της ζωής της, η Κρίστι έγραψε 66 αστυνομικά μυθιστορήματα και 14 συλλογές σύντομων ιστοριών. Αν και τα μυστήρια με δολοφόνους ήταν το φόρτε της, η Κρίστι ήταν καλή και στα ρομαντικά βιβλία και θεατρικά έργα, όπως το The mousetrap.

Αλλά η συγγραφή δεν ήταν τόσο εύκολη για την Κρίστι. Ως νέα, φιλόδοξη συγγραφέας, είχε δημιουργήσει έναν αριθμό σύντομων ιστοριών, όπου όλες απορρίφθηκαν από διάφορες εκδότες και περιοδικά.

Το 1920 κατάφερε επιτέλους να εκδώσει το πρώτο της μυθιστόρημα, στο οποίο και μας έκανε τις συστάσεις με τον εικονικό ντετέκτιβ, Ηρακλή Πουαρό (The Mysterious Affair at Styles). Ο άλλος χαρακτήρας της, η Κυρία Μαρπλ, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο The Murder at the Vicarage.

20 αποφθέγματα της Agatha Christie
1. «Ένας αρχαιολόγος είναι ο καλύτερος σύζυγος που μπορεί να έχει οποιαδήποτε γυναίκα: όσο περισσότερο αυτή γερνάει τόσο περισσότερο αυξάνεται το ενδιαφέρον του γι’ αυτή»

2. «Είναι περίεργο, αλλά μόνο όταν βλέπεις ανθρώπους να φαίνονται γελοίοι, μόνο τότε συνειδητοποιείς, πόσο πολύ τους αγαπάς»

3. «Οι χαρούμενοι άνθρωποι συνήθως είναι αποτυχημένοι, επειδή έχουν τόσο καλή σχέση με τον εαυτό τους, που δεν δίνουν δεκάρα για τίποτα»

4. «Ό,τι έχει υπάρξει, συνεχίζει να πλανάται στην Αιωνιότητα»

5. «Το ένστικτο είναι ένα υπέροχο πράγμα. Δεν μπορεί ούτε να ερμηνευθεί ούτε να αγνοηθεί»

6. «Η καλύτερη στιγμή για να σχεδιάσεις ένα βιβλίο είναι ενώ πλένεις τα πιάτα»

7. «Ένα από τα πιο τυχερά πράγματα που μπορεί να συμβεί στη ζωή κάποιου, νομίζω, είναι να έχει μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία»

8. «Τα σκυλιά είναι σοφά. Σέρνονται σε μια ήσυχη γωνιά για να γλείψουν τις πληγές τους και δεν επανέρχονται στον κόσμο παρά μόνο όταν είναι και πάλι ολόκληρα»

9. «Η καλή συμβουλή είναι πάντα βέβαιο ότι θα αγνοηθεί, αλλά αυτό δεν είναι λόγος για να μην τη δώσεις»

10. «Ο φόβος είναι η ελλιπής γνώση»

11. «Ο χρόνος είναι ο καλύτερος δολοφόνος»

12. «Μένει κανείς με τη φρικτή αίσθηση ότι ο πόλεμος δεν λύνει τίποτα, ότι το να κερδίσεις τον πόλεμο είναι το ίδιο καταστροφικό με το να τον χάσεις»

13. «Όποτε υπάρχουν στη μέση πολλά λεφτά, δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι κανέναν»

14. «Περίεργα πράγματα οι συνήθειες. Οι ίδιοι οι άνθρωποι δεν γνώριζαν ποτέ ότι τις είχαν»

15. «Συχνά αναρωτιέμαι γιατί όλος ο κόσμος είναι τόσο επιρρεπείς στο να γενικεύουν. Οι γενικεύσεις είναι σπάνιες, αν είναι αληθείς, και είναι συνήθως τελείως ανακριβείς»

16. «Οι λέξεις, κυρία μου, είναι το εξωτερικό ένδυμα των ιδεών»

17. «Το βέβαιο είναι ότι για ό,τι αγαπάς, πρέπει να πληρώσεις ένα τίμημα»

18. «Αν βάλεις το κεφάλι σου στο στόμα ενός λιονταριού, τότε δεν μπορείς να παραπονεθείς αν μία μέρα τύχει να σε δαγκώσει»

19. «Πολλοί λίγοι είναι αυτό που φαίνονται»

20. «Οι νέοι άνθρωποι νομίζουν ότι οι ηλικιωμένοι είναι ανόητοι – αλλά οι ηλικιωμένοι γνωρίζουν ότι οι νέοι άνθρωποι είναι ανόητοι»

enallaktikidrasi
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top