Πανελλήνιες Εξετάσεις και ζώδια!

0

Πως τις αντιμετωπίζουν;

Ξεκίνησαν λοιπόν οι Πανελλήνιες και τα παιδιά μας καλούνται να δώσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους για να εκπληρώσουν τους στόχους και τα όνειρα τους! Η φοιτητική ζωή είναι υπέροχη αλλά για να την ζήσεις πρέπει πρώτα να ζήσεις τον "εφιάλτη" των εξετάσεων! Καθώς το κάθε ζώδιο αντιδρά με διαφορετικό τρόπο στις προκλήσεις και τα γεγονότα της ζωής , το ίδιο ισχύει και για τις εξετάσεις! Ας δούμε λοιπόν πως αντιμετωπίζει τις εξετάσεις το κάθε ζώδιο, ποια είναι τα προσόντα του αλλά και ποια είναι τα αδύνατα του σημεία!

Κριός
Από μικροί οι Κριοί δείχνουν τη φιλοδοξία τους και την επιθυμία τους για πρωτιά. Ακόμα κι αν έχουν δυσκολίες με τα μαθήματα, τις ξεπερνούν με το πείσμα που είναι χαρακτηριστικό του ζωδίου τους. Αλλά και με τη χαρισματική προσωπικότητά τους, που δεν περνά απαρατήρητη από καθηγητές. Γι’ αυτό άλλωστε και όλοι έχουν απαιτήσεις από έναν νεαρό Κριό, σίγουροι ότι μπορεί να τα καταφέρει ακόμα καλύτερα. Και θα τα καταφέρει, αν έχει περισσότερη υπομονή, ώστε να εμβαθύνει στη μελέτη του. Κάτι που επίσης τον βοηθά είναι να μελετά ομαδικά, ιδίως με καλούς μαθητές ή σπουδαστές. Η σύγκριση με τους άλλους και ο ανταγωνισμός είναι για εκείνον ισχυρά κίνητρα.
Τα προσόντα του: χαρισματική προσωπικότητα, ενθουσιασμός, επιμονή.
Τα αδύνατα σημεία του: έλλειψη υπομονής και σταθερότητας, τάση για «πασάλειμμα» στη μελέτη.

Ταύρος
Στη μελέτη του ο Ταύρος είναι μεθοδικός και τελειομανής, αλλά τείνει να χάνει πολύ χρόνο, ίσως επειδή δεν έχει βρει ακόμα μια αποτελεσματική μέθοδο να τη διεκπεραιώνει. Η σταθερότητα και η υπομονή του ξεπερνούν τον μέσο όρο, και αυτό τον βοηθά στους στόχους του. Έχει ανάγκη να προσαρμόζει τη μάθησή του στους δικούς του ρυθμούς, ώστε να προλαβαίνει να αφομοιώσει το υλικό του. Γι’ αυτό και δεν του ταιριάζει, ούτε είναι αποδοτικό για εκείνον το διάβασμα-πασάλειμμα της τελευταίας στιγμής. Όπως και αποσυντονίζεται με τις απρόβλεπτες αλλαγές στην εξεταστέα ύλη του, ή στις συνθήκες της μελέτης του. Εκείνο που του χρειάζεται λοιπόν, είναι μια ήρεμη ατμόσφαιρα και μια καλύτερη αξιοποίηση του χρόνου του.
Τα προσόντα του: προσήλωση στους στόχους του, υπομονή, σταθερότητα.
Τα αδύνατα σημεία του: αργός στη μελέτη του, δύσκολος στις αλλαγές.

Δίδυμοι
Η υψηλή νοημοσύνη του Δίδυμου είναι ένας μεγάλος σύμμαχος στα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια, φτάνει να καταφέρει να κρατήσει το μυαλό του προσηλωμένο για αρκετό χρόνο σε κάποιο αντικείμενο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, στη μελέτη του. Ευτυχώς αφοιμοιώνει εύκολα, έχει γρήγορη αντίληψη και δίνει την εντύπωση ότι ξέρει περισσότερα απ’ όσα μπορεί πραγματικά να κατέχει. Καταλαβαίνει αμέσως την ουσία ενός προβλήματος, αλλά και το «κλίμα» σε όποιο περιβάλλον βρίσκεται. Κερδίζει εύκολα τη συμπάθεια καθηγητών και συμμαθητών. Είναι ευπροσάρμοστος και δεν αποσυντονίζεται από το απρόοπτο, πράγμα που του δίνει ένα πλεονέκτημα στις εξετάσεις του. Δεν θα τα χάσει, αν δεν ξέρει κάποιο θέμα. Και η ευχέρειά του στον γραπτό και προφορικό λόγο θα τον βοηθήσει.
Τα προσόντα του: κριτικός νους, ικανότητα να ξεχωρίζει το ουσιώδες, προσαρμοστικότητα.
Τα αδύνατα σημεία του: αμέλεια, απουσία συγκέντρωσης.

Καρκίνος
Για ένα τόσο ευαίσθητο πλάσμα όπως ο Καρκίνος, οι εξετάσεις δεν είναι και πολύ εύκολη φάση. Ήδη, στη διάρκεια της χρονιάς, έχει περάσει πολύ χρόνο χαμένος στους δικούς του κόσμους. Περισσότερο ονειρεύεται, παρά πραγματοποιεί. Και αν γινόταν με κάποιο μαγικό τρόπο να έμπαιναν στο μυαλό του όσα χρειάζεται να μάθει, χωρίς να χρειαστεί να μελετήσει, τι ωραία που θα ήταν! Ταυτόχρονα θέλει και να περιβάλλεται από το ενδιαφέρον και την αποδοχή των άλλων, κι αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, εύκολα απομονώνεται και παραιτείται από κάθε διεκδίκηση. Ακόμα και …βαθμολογική. Το θέμα του λοιπόν είναι να καταφέρει να βρει μέσα του την επιβεβαίωση και τη σιγουριά. Γιατί το μυαλό σίγουρα δεν του λείπει!
Τα προσόντα του: διαίσθηση, ικανότητα να σκέφτεται σε βάθος.
Τα αδύνατα σημεία του: υπερβολική ευαισθησία, διαρκής ανάγκη για επιβεβαίωση.

Λέων
Η εξυπνάδα, η φιλοδοξία και η επιθυμία για πρωτιά του Λέοντα είναι ολοφάνερες ήδη από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια. Και έχει πλήρη επίγνωση της αξίας του! Σε βαθμό υπερβολικό πολλές φορές, και ενδεχομένως επιζήμιο, καθώς κινδυνεύει να προκαλέσει αντιπάθειες εκεί ακριβώς που δεν θα έπρεπε: στους καθηγητές του. Η εξεταστική περίοδος είναι για έναν Λέοντα μια πρόκληση, που θα αντιμετωπίσει όπως συνηθίζει, με δύναμη, αποφασιστικότητα και θάρρος. Δεν είναι ότι κι εκείνος δεν αγχώνεται, όπως και οποιοσδήποτε συνηθισμένος μαθητής. Αλλά δεν θα το αφήσει ούτε να φανεί, ούτε να τον καταβάλλει. Δεν πρόκειται να προδώσει τις αδυναμίες του. Άλλωστε, στην τελική, εδώ θα δείξει πόσο αξίζει. Και δεν δέχεται για τον εαυτό του τίποτα λιγότερο από έναν θρίαμβο.
Τα προσόντα του: θάρρος, αποφασιστικότητα, αντοχή.
Τα αδύνατα σημεία του: εγωκεντρισμός, έπαρση.

Παρθένος
Το δυνατό σημείο του Παρθένου στις σπουδές είναι η αναλυτική του ικανότητα και η ακρίβεια στη σκέψη. Από την άλλη, το ζώδιο αυτό διακατέχεται από μια απίστευτη τελειομανία, που συχνά αποδεικνύει έμπρακτα το γνωμικό που λέει ότι «ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο». Κολλάει στην απομνημόνευση της κάθε λεπτομέρειας, χάνοντας πολύτιμο χρόνο και ενέργεια. Μια άλλη τάση του που πρέπει να ελέγξει, είναι η επιθυμία του να βοηθά τους άλλους, που μπορεί να αποβεί εις βάρος του, είτε στην προετοιμασία των εξετάσεων είτε στη διάρκειά τους. Θα πρέπει να επιστρατεύσει την αυτοπειθαρχία του, ώστε να διαχειριστεί σωστά τον χρόνο του, και επιπλέον να ξεπεράσει την ιδέα ότι πρέπει να τα γράψει όλα τέλεια, λέξη προς λέξη.
Τα προσόντα του: αυτοσυγκέντρωση, σιγουριά, μεθοδικότητα.
Τα αδύνατα σημεία του: δυσκολία με τις προφορικές εξετάσεις, υπερβολική σχολαστικότητα.

Ζυγός
Ο Ζυγός αργεί λίγο να …πάρει μπρος, αλλά αν αποφασίσει ότι ένα μάθημα ή αντικείμενο σπουδών τον ενδιαφέρει, δεν τον σταματά τίποτα. Έχει ταλέντο να διατηρεί καλές σχέσεις με όλους στο μαθητικό ή φοιτητικό περιβάλλον. Από την άλλη όμως, λόγω της κλίσης του προς τις… δημόσιες σχέσεις, είναι ο μαθητής ή ο σπουδαστής που μπορεί να προκαλέσει αντιπάθειες, καθώς θα έχει θεωρηθεί από τους άλλους σαν κόλακας, κοινώς «γλείφτης» των καθηγητών. Για ένα άτομο σαν τον Ζυγό, που απεχθάνεται τις κόντρες, τον ανταγωνισμό και τις δυσκολίες, η περίοδος των εξετάσεων δεν είναι και η καλύτερη φάση του, αλλά πρέπει να του αναγνωριστεί ότι το παλεύει φιλότιμα και, συνήθως, με πολύ καλά αποτελέσματα.
Τα προσόντα του: επιμέλεια, δημοφιλία, άνεση στις προφορικές εξετάσεις.
Τα αδύνατα σημεία του: τεμπελιά, κολακεία.

Σκορπιός
Η αγάπη του Σκορπιού για τις προκλήσεις, ο ενθουσιασμός με τον οποίο ρίχνεται σε οποιαδήποτε διεκδίκηση και ο δυναμισμός του είναι χαρακτηριστικά που αποδεικνύονται ιδιαίτερα χρήσιμα στα χρόνια των σπουδών του. Εκ πρώτης όψεως δεν δείχνει ότι «σκίζεται» για την πρωτιά, όπως άλλοι, και κανείς δεν μπορεί να τον πει… σπασίκλα. Αλλά τη διεκδικεί σαν να είναι το πιο φυσικό πράγμα του κόσμου. Συχνά έχει για σύμμαχο τη συμπάθεια των καθηγητών του, καθώς η περιέργειά του τον κάνει να δείχνει ενδιαφέρον για τα μαθήματά τους. Από την άλλη, η δύναμή του είναι και η αδυναμία του, γιατί μπορεί να υπερτιμήσει τον εαυτό του και, αν δεν έχει τα αποτελέσματα που ήθελε στις εξετάσεις, να απογοητευθεί υπερβολικά. Πρέπει να ελέγξει τον συναισθηματισμό του.
Τα προσόντα του: αποφαιστικότητα, οξύνοια, περιέργεια.
Τα αδύνατα σημεία του: άγχος, ευθιξία.

Τοξότης
Το να «μαντρωθεί» ένας νεαρός Τοξότης σε ένα πρόγραμμα μελέτης για τις εξετάσεις είναι μάλλον δύσκολο. Αν η αγάπη του για τη μάθηση δεν τον έχει κάνει αρκετά επιμελή στη διάρκεια της χρονιάς, σίγουρα δεν είναι ο τύπος που θα καθίσει και θα «σκιστεί» να τα μάθει όλα τις τελευταίες μέρες. Άλλωστε είναι αρκετά αισιόδοξος, ώστε να εμπιστεύεται την καλή του τύχη. Εννοείται πως σπάνια κυνηγά βαθμούς. Συχνότερα βοηθά συμμαθητές ή συμφοιτητές, ακόμα και σε σημείο να τον εκμεταλλεύονται. Όταν όμως ένα μάθημα τον ενδιαφέρει πραγματικά, είναι βέβαιο ότι θα διαπρέψει σ’ αυτό. ‘Εστω κι αν σε μια εξέταση μπορεί ο καθηγητής να τον ρωτήσει κάτι κι εκείνος, αφαιρεμένος, να απαντήσει αθώα: «Συγνώμη, δεν παρακολουθούσα, μου το ξαναλέτε;»
Τα προσόντα του: σιγουριά, ικανότητα να επικεντρώνεται στον στόχο, φιλομάθεια.
Τα αδύνατα σημεία του: τάση να αφαιρείται, παρορμητικότητα.

Αιγόκερως
Ο Αιγόκερως αντιμετωπίζει τις εξετάσεις σαν την ψηλότερη βουνοκορφή στην οποία θα μπήξει θριαμβευτικά τη σημαία του. Και μάλιστα θα την κατακτήσει ολομόναχος. Έχει ένα τεράστιο απόθεμα αποφασιστικότητας που του επιτρέπει να πετυχαίνει σχεδόν κάθε στόχο του. Οι καθηγητές τον συμπαθούν γιατί είναι υπεύθυνος, φιλότιμος και καλά προετοιμασμένος. Και πραγματικά, η αίσθηση του καθήκοντος είναι πολύ ανεπτυγμένη στον Αιγόκερω, ακόμα και στις νεαρές ηλικίες. Όμως πρέπει να φέρει σε λογαριασμό τον συναισθηματισμό που κρύβει κάτω από το «σκληρό» στιλ του. Έναν συναισθηματισμό που τον κάνει να παίρνει πολύ στα σοβαρά τις σπουδαστικές του επιδόσεις,να αγχώνεται και να βιώνει κάθε αποτυχία σαν να είναι το τέλος του κόσμου. Ενώ αντίθετα, αν χαλαρώσει, σίγουρα θα έχει καλύτερη απόδοση.
Τα προσόντα του: αυτοσυγκέντρωση, αναλυτικότητα, υπευθυνότητα.
Τα αδύνατα σημεία του: τάση να τα παίρνει όλα υπερβολικά σοβαρά.

Υδροχόος
Οι επιδόσεις του νεαρού Υδροχόου στα μαθήματα είναι κάπως ασταθείς και ο ίδιος συνήθως συμπεριφέρεται με απρόβλεπτο και παρορμητικό τρόπο. Το βέβαιο πάντως είναι ότι τον ενοχλεί πολύ η διαδικασία τού να υποβληθεί σε κάποιες εξετάσεις που του επιβάλλουν άλλοι (τι εκπαιδευτικό σύστημα κι αυτό!). Όχι πως δεν θα κατάφερνε, αφού έχει απίστευτα δημιουργικό μυαλό και πνεύμα πρωτοβουλίας. Αρκεί να το πάρει ζεστά και να μην κάνει απερισκεψίες, όπως συνηθίζει, και θα έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Στις απερισκεψίες περιλαμβάνεται και η συχνά υπερβολικά ελεύθερη έκφραση των απόψεων και των κριτικών του, που μπορεί να εκληφθεί ως θράσος από ορισμένους καθηγητές του. Είναι αρκετά καλός και στις γραπτές και στις προφορικές εξετάσεις, φτάνει να μην αφήσει το άγχος να τον κυριεύσει.
Τα προσόντα του: δημιουργική σκέψη, σιγουριά.
Τα αδύνατα σημεία του: αστάθεια, απερισκεψία.

Ιχθύες
Ευαίσθητος και ονειροπόλος, ο νεαρός Ιχθύς μπορεί να μην έχει καν καταλήξει τι θέλει να κάνει στη ζωή του, με αποτέλεσμα συχνά να επιλέγει μια κατεύθυνση σπουδών ή μια σειρά μαθημάτων μετά από παρότρυνση άλλων. Ή ακολουθώντας το παράδειγμα των φίλων του. Και μετά να την εγκαταλείπει ή να την αλλάζει… Παρόλα αυτά αφοσιώνεταιμε επιμέλεια στη μελέτη του, που προτιμά να την κάνει μόνος του. Μπορεί να δείχνει υποτονικός και παθητικός, αλλά ένα κομμάτι μέσα του επιζητά την επιτυχία. Αν το αφήσει να εκφραστεί, μπορεί να πετύχει πολύ καλές επιδόσεις στη δύσκολη για εκείνον φάση των εξετάσεων. Άλλωστε έχει με το μέρος του και τη συμπάθεια των καθηγητών, που την κερδίζει με τους γλυκούς τρόπους του και το αθώο βλέμμα.
Τα προσόντα του: ευαισθησία, φαντασία, διαίσθηση.
Οι αδυναμίες του: αναποφασιστικότητα, αστάθεια.

astrologos
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top