30 πράγματα που θα μάθεις σαν εργένης

0

Είναι ένα σχολείο για την μετέπειτα ζωή

1. Το να μείνεις μόνος σου δεν είναι απλά ένας άνθρωπος σε τέσσερις τοίχους. Είναι ένα σχολείο για την μετέπειτα ζωή. Κάποιοι αριστεύουν και προοδεύουν και κάποιοι μένουν μετεξεταστέοι. Αλλά όλοι παίρνουν τα μαθήματα που πρέπει. Τα μεγάλα και τα μικρά.

2. Μαζεύοντας τα πιάτα από το τραπέζι δεν βάζεις το ένα πάνω στο άλλο.Γιατί το φαγητό του ενός θα λερώσει τον πάτο του άλλου πιάτου και απαιτεί διπλή προσπάθεια το πλύσιμο. Τρελό σπάσιμο να έχεις κιμάδες το πιάτο από κάτω.

3. Το τασάκι δεν το αδειάζουμε στην λεκάνη. Δεν έχουν όλα τα σπίτια καλά υδραυλικά. Και εκείνες οι επιγραφές στα εστιατόρια “μην ρίχνετε χαρτιά στην λεκάνη” μπορεί να σου χρησιμεύσουν και στο σπίτι σου.

4. Τα δεύτερα κλειδιά τα φυλάμε εκτός σπιτιού

5. Το sex και το πορνό χάνουν λίγη από την αίγλη τους. Όταν κάτι είναι απαγορευμένο, είναι και πιο γλυκό. Μπορεί να έχεις την άνεσή σου να κάνεις sex και να βλέπεις πορνό όποτε και όπου θες αλλά η απώλεια της μυστικοπάθειας είναι κάτι που θα σου στοιχίσει. Αλλά θα σου περάσει.

6. Το ξεσκονόπανο δεν είναι η πανάκεια του σπιτιού. Είχες δει την μάνα σου να το χρησιμοποιεί, δεν σου φάνηκε δύσκολο και θες να το δοκιμάσεις. Όχι φίλε μου. Θα πάρεις και σκούπα για τα χοντρά, θα πάρεις φαράσι να τα μαζέψεις, σφουγγαρίστρα για τα πατώματα, άλλη σφουγγαρίστρα για το μπάνιο, πανάκια να πλένεις τα τζάμια, σφουγγάρια να τρίβεις το μπάνιο, σύρμα να τρίβεις την κουζίνα.

7. Τα υπολείμματα τροφών τα πετάμε στα σκουπίδια πριν βάλουμε τα πιάτα στον νεροχύτη. Αλλιώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με βουλωμένο νεροχύτη που απαιτεί να βουτήξεις το χέρι βαθιά μέσα στη γλίτσα και να αφαιρέσεις έναν πολτό αηδίας για να ξεφρακάρει.

8. Καμιά φορά μπορείς να θες να κυκλοφορείς γυμνός στο σπίτι. Δεν είναι κακό. Και τώρα μπορείς να το κάνεις με ανεση ως άλλος Evan Handler στο Sex & The City Η αυτόνομη θέρμανση είναι μονόδρομος αν θες να ζεσταίνεσαι. Γιατί αν είσαι ιδιωτικός υπάλληλος δεν θα ζήσεις ούτε ένα λεπτό ζεστασιάς στο ίδιο σου το σπίτι μιας και οι γριές το ανάβουν μετά τις 9 το πρωί που ξεμυτάνε από τα σκεπάσματα και νωρίς το απόγευμα. Ότα γυρνάς εσύ από τη δουλειά είναι ήδη στο κρεβάτι τυλιγμένες με 5 μάλλινες κουβέρτες.

9. Αν σου τσιμπουρωθεί μια γκόμενα που δεν θες, πρέπει να εφεύρεις νέες δικαιολογίες για να την ξεφορτώνεσαι. Παλιότερα έλεγες μια παπάτζα του τύπου “σε λίγο ξυπνάει ο πατέρας μου”, “πίστεψέ με, δεν θες να γνωρίσεις την μάνα μου” και εκείνη έτρεχε να φύγει. Τώρα πρέπει να γίνεις πιο εφευρετικός μεγάλε.

10. Όταν ψήνουμε κρέας, ρίχνουμε νερό στο σκεύος αμέσως μετά. Ιδανικά το περνάμε και με ένα σφουγγαράκι γιατί τα ξεραμένα λίπη δεν φεύγουν και πολύ εύκολα μετά.

11. Το sex είναι ένα άθλημα με πολλά γήπεδα. Το μπάνιο, το σαλόνι, την σκάλα, το ασανσέρ, την εξώπορτα, το μπαλκόνι, το χωλ, την κουζίνα και άλλα πολλά. Και όχι μόνο όταν λείπουν οι γονείς σου στο εξοχικό αλλά κάθε φορά που θα σου έρθει στο μυαλό να απατήσεις το κρεβάτι σου.

12. Μπορείς να μαγειρέψεις και μόνος σου. Δεν είσαι υποχρεωμένος να γίνεις μάγειρας. Ούτε να τραπεζώνεις τους γονείς σου με δικές σου δημιουργίες. Αλλά μερικές απλές συνταγές πρέπει να μάθεις να τις κάνεις για να επιβιώσεις οικονομικά και να γλιτώσεις τα delivery. Κάνε την αρχή με μερικές συνταγές που θα βρεις στην δική μας ενότητα χοληστερίνης.

13. Το μπάνιο σου είναι σιχαμένο αν δεν το καθαρίζεις. Μπορεί να μην το αντιλαμβάνεσαι στο δικό σου σπίτι. Αλλά όταν πας στο σπίτι του φίλου σου του Τάκη που μένει κι αυτός μόνος του και δεις τις τρίχες στο πίσω μέρος της λεκάνης και τη γλίτσα στον νιπτήρα από την οδοντόκρεμα, θα συνειδητοποιήσεις ότι τα ίδια ισχύουν και για το δικό σου μπάνιο.

14. Φέρνεις την γκόμενά σου όταν θές, για όσο θες, όπως την θες

15. Τα τέλη και οι φόροι είναι αδιανόητα ηλίθιοι. Άκουγες τον πατέρα σου να γκρινιάζει για όλα αυτά, χασμοριόσουν και συνέχιζες να παίζεις με το κινητό σου. Τώρα όμως αναρωτιέσαι γιατί πληρώνεις εσύ για την ΕΡΤ, τι είναι αυτό το τέλος στο λογαριασμό του νερού;

16. Οι δουλειές του σπιτιού είναι κουραστικές. Από το πλύσιμο των πιάτων και το σιδέρωμα των ρούχων μέχρι το σκούπισμα, το ξεσκόνισμα, το σφουγγάρισμα και το πότισμα της μία γλάστρας που μετά βίας προσπαθείς να κρατήσεις στη ζωή.

17. Τα έξοδα είναι πάντα περισσότερα από όσα υπολογίζεις. Όσο σωστός κι αν είναι ο προϋπολογισμός σου, όσο κι αν προσθέσεις όλους τους λογαριασμούς, κάθε μήνα θα βγαίνει και ένα έξοδο που δεν περιμένεις.

18. Η σκόνη κινείται πιο γρήγορα απ' ό,τι περίμενες. Είναι παντού. Στα πάνω ράφια, μπροστά απ' την τηλεόραση, πίσω από την τηλεόραση, πάνω στην τηλεόραση, κάτω από τον καναπέ και μέσα στο μπάνιο σου. Ειδικά αν μένεις στο κέντρο της πόλης οφείλεις να ξεσκονίζεις και να σκουπίζεις συχνά. Ανάλογα το πόσο βρωμιάρης είσαι.

19. Όταν φτιάχνουμε αυγά πλένουμε τα σκεύη αμέσως μετά. Όσο κι αν αγαπάω τα αυγά, η αυγουλίλα είναι μια μυρωδιά που δύσκολα φεύγει από την κουζίνα. Όχι η μαγειρεμένη αυγουλίλα. Μιλάω για εκείνη την ωμή μυρωδιά που έχει μείνει στο πιάτο που χτύπαγες τα αυγά για την ομελέτα.

20. Υπάρχουν κάτι κωλοδουλειές που τις κάνει συνήθως η τίμια η μάνα σου.Χειμωνιάτικα, τρίψιμο τοίχων, καθάρισμα στο πατάρι και και και... Ε αυτές θα σου πάρει λίγο καιρό να αποδεχτείς ότι θα τις κάνεις μόνος σου.

21. Η σιωπή μπορεί να είναι κουραστική και μελαγχολική. Τον πρώτο καιρό θα την απολαμβάνεις. Κάποιες στιγμές θα την χαίρεσαι κιόλας όταν γυρνάς κουρασμένος από τη δουλειά. Υπάρχουν όμως φορές που θα σε πνίγει και θα νοσταλγείς τις αγριοφωνές των δικών σου.

22. Το σαλόνι είναι το βασίλειό σου. Πάνε οι εποχές που κλεινόσουν στο δωμάτιό σου. Τώρα θα τα κάνεις όλα στο σαλόνι. Θα βλέπεις τις σειρές σου, θα κοιμάσαι, θα κάνεις sex, θα τρως και θα αράζεις. Είτε το νέο σου σαλόνι είναι απλά ένας καναπές και μια τηλεόραση είτε μιλάμε για το σαλόνι των Βερσαλλιών.

23. Δεν έχεις κάποια άλλη να σου τα μαζεύει. Το άφηνες ασυμάζευτο μία βδομάδα το δωμάτιπ. Σου την έλεγε. Το άφηνες και δεύτερη. Σου την έλεγε. Ε την τρίτη βδομάδα δεν άντεχε και το μάζευε για σένα. Τώρα όμως είσαι μόνος σου. Και κάθε βδομάδα ακαταστασίας είναι άλλη μια βδομάδα πορείας προς τον βούρκο.

24. Τη διαρροή την φτιάχνουμε. Σύντομα. Γιατί αν περιμένεις από τον πατέρα σου που είναι handyman, θα περιμένεις μάλλον αρκετά. Δεν είναι το σπίτι του αυτό. Δεν θα ενδιαφερθεί τόσο όσο για μια ζημιά κάτω από την στέγη που μένει ο ίδιος.

25. Αν δεν έχεις μια σχετική οικονομική άνεση, δεν μετακομίζεις. Δεν είναι τα κλασικά έξοδα που θα σκεφτείς. Ούτε τα λεφτά για να αγοράσεις καινούριο κρεβάτι και στρώμα. Είναι αυτές οι μικροβλακείες από τις μεταφορές τηλεφωνικών γραμμών μέχρι τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς ρεύματος που θα σε βάλουν μέσα κατά την μετακόμιση.

26. Οι διαχειρίστριες άνω των 65 είναι χειρότερες κι από πεθερές

27. Τα φρούτα και τα λαχανικά μουχλιάζουν σχετικά γρήγορα. Τουλάχιστον πιο γρήγορα απ' ό,τι περίμενες. Χάρηκες που έχεις νέο σπίτι, σκέφτηκες ότι ήρθε ο καιρός να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο και αγόρασες άπειρα φρούτα και λαχανικά. Αλλά δεν τα έφαγες. Και κάτι ροδάκινα στο αριστερό συρτάρι του ψυγείου έχουν γίνει μπλε.

28. Τα κοινόχρηστα δεν θέλουν να μένεις μόνος σου. Τον χειμώνα τουλάχιστον είναι ο ορκισμένος σου εχθρός. Όταν βρεις κάτω από την πόρτα σου χαρτάκι με λογαριασμό 150 ευρώ, θα με θυμηθείς.

29. Δεν αφήνουμε ζάχαρη εκτεθειμένη στον χώρο. Είναι πολύ πιθανό να μαζευτούν μυρμήγκια. Το ίδιο ισχύει και για το μέλι. Τα βάζουμε σε ντουλάπι.

30. Ποτέ δεν είναι αργά να έρθουν οι φίλοι σου. Εντάξει, έμενα σε ένα σπίτι που δεν χάλαγε κανέναν να μπαινοβγαίνουν οι φίλοι μου ως τις 5 το πρωί. Αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο σε όλα τα σπίτια. Και έχω ζήσει σκηνικά σε σπίτια φίλων, να πατάμε μεθυσμένοι στις μύτες των ποδιών μην και ξυπνήσουμε τους γονείς τους. Στο δικό σου σπίτι κάνεις ό,τι θέλεις, ό,τι ώρα θέλεις. Αρκεί να μην ενοχλείς τη γειτονιά.

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top