Μανιτάρια πλευρώτους

0

είναι ο απόλυτος μεζές για κάθε περίσταση.

Μια πανεύκολη, νόστιμη κι υγιεινή συνταγή για μανιτάρια πλευρώτους που θα μείνουν ζουμερά και θ' αναρωτιέστε αν τρώτε λαχανικό ή κρέας!

Για τους λάτρεις των μανιταριών (κι όχι μόνο!) ένα πολύ νόστιμο συνοδευτικό για ψητό κρέας ή ψάρι είναι τα μανιτάρια πλευρώτους! Μάλιστα αν μαγειρευτούν σωστά, είναι ο απόλυτος μεζές για κάθε περίσταση.

Υλικά:
  • 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σ. μουστάρδα
  • 3 κ. σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 2 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ. σ. πάπρικα
  • 2 κ. σ. φρέσκια ρίγανη (ή λιγότερη ξερή)
  • 2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Αραδιάζουμε τα μανιτάρια σ' ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα κι αφού ανακατέψουμε σ' ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός το μαϊντανό, αλείφουμε τα μανιτάρια με πινέλο. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 200ο C για 20΄περίπου.
  • Τα σερβίρουμε ζεστά με πασπαλισμένο μαϊντανό! Αλλά και κρύα δε χάνουν τίποτα από τη νοστιμιά τους!
Συνοδεύουν άριστα τσιπουροκαταστάσεις, αλλά και με κρασί ή μπυρίτσα είναι «ότι πρέπει»…

Καλή απόλαυση!

Χριστίνα Ζαμπούνη
ewoman
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top