Σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι!!

0

Το φρούτο σε... γλυκό.

Για την πίτα
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
  • 3 αβγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. γιαούρτι
  • 1/2 φλ. ηλιέλαιο
  • 1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
Για το σιρόπι
  • 2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 1/2 φλ. νερό
  • 3 φλ. ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 10 λεπτά όλα τα υλικά μαζί και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. 
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα.
  • Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε το μείγμα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί, (όχι μεγάλο) και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
  • Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε στον φούρνο για 45′ περίπου.
  • Όταν βγάλουμε την πίτα από τον φούρνο, μετά από 10 λεπτά τη χαράζουμε σε κομμάτια και την περιχύνουμε με το σιρόπι, ρίχνοντάς το λίγο λίγο με κουτάλα.
Ταιριάζει με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι.

piperatoi
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top