Μπορείς ν’ αγαπάς κάποιον χωρίς να περνάτε χρόνο μαζί

0

Καμιά φορά μάλιστα, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Οι σχέσεις είναι ίσως το πιο σημαντικό θεμέλιο για τη ζωή σου. Εάν έχεις δυνατές σχέσεις, δεν υπάρχει ουσιαστικά τίποτα που μπορεί να σε νικήσει να σε αποθαρρύνει. Έχεις πιθανόν ακούσει αυτή τη φράση-στερεότυπο που λέει πως όσο περισσότερο χρόνο περνάς με τους δικούς σου ανθρώπους τόσο πιο στενή και δυνατή γίνεται αυτή η σχέση. Και ποιός έχει βγάλει το νόμο αυτό; Ας διαφωνήσουμε, για να δούμε τι θα γίνει.

Καθώς μεγαλώνεις λογικό είναι οι απαιτήσεις της εργασίας και της καθημερινότητάς σου γενικότερα, να σου επιβάλλουν συχνά ρεαλιστικά όρια στο χρόνο που έχεις για να περάσεις μαζί με τους ανθρώπους σου. Αφού οι πιέσεις της καθημερινότητάς σου λοιπόν αυξάνονται, αντιστρόφως ανάλογα ο χρόνος που περνάς με ανθρώπους που αγαπάς θα μειώνεται. Χωρίς να επηρεάζεται στάλα αγάπης από αυτή που τους έχεις. Κάνεις σχέδια, προγραμματίζεις μονοήμερες εξορμήσεις μαζί τους αλλά δυστυχώς οι υποχρεώσεις εργασίας για το Σαββατοκύριακο κι οι αιφνιδιαστικές απαιτήσεις επαγγελματικών ταξιδιών δε σας ευνοούν ιδιαίτερα.

Μπορεί να είναι η σχέση σου, οι γονείς σου, τα αδέρφια σου ακόμα και κάποιος μακρινός σου μεν, αγαπημένος σου δε, ξάδερφος που δεν περισσεύει χρόνος για να αφιερώσετε ο ένας στον άλλον. Αυτό δε χρειάζεται παράλληλα να μεταφράζεται στο ότι δεν τον αγαπάς.
Μπορείς να αγαπάς κάποιον χωρίς να περνάτε χρόνο μαζί. Η δύναμη της αγάπης σου και το είδος της σχέσης που έχετε δεν μεταβάλλεται από το χρόνο που περνάτε μαζί.

Ίσως να βρίσκεστε κάποια μίλια μακριά ίσως πάλι να σας χωρίζουν και δύο τετράγωνα. Είτε έτσι είτε αλλιώς δεν περνάτε χρόνο μαζί. Αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση πως χάνεται η αγάπη σας κάπου στα χιλιόμετρα. Πολλές είναι οι φορές που άλλα θέλουμε κι άλλα μας επιτρέπονται.

Με δυσκολία ορισμένες φορές μπορείς να ξεκλέψεις μία-δύο ωρίτσες από το πρόγραμμά σου και να πας για καφέ μαζί τους. Ίσως πάλι να είστε τυχεροί και να έχετε στη διάθεσή σας και την μέρα όλη. Αλλά ο χρόνος που περνάς με κάποιον δεν καθορίζει το πόσο στενή είναι η σχέση σου μαζί του. Για παράδειγμα, η σχέση σου με τα αδέρφια σου που λόγω συνθηκών βλέπεστε μόνο τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και κάνα δυο άλλες γιορτές δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την σχέση που έχεις με ένα συνάδελφό σου που τον βλέπεις κάθε μέρα.

Όταν οι φίλοι σου παραπονιούνται ότι δε σε βλέπουν πλέον το ίδιο όπως παλιά κι η οικογένειά σου αναρωτιέται γιατί δε βρίσκεστε τόσο, πρέπει εσύ απλώς να τους επιβεβαιώσεις πως ασχέτως με την ώρα που ξοδεύετε μαζί, η αγάπη σου παραμένει η ίδια.

Δεν μπορείτε να είστε μαζί συνέχεια, 24 ώρες το 24ωρο κι αυτό είναι το υγιές. Ως άνθρωποι το έχουμε στο DNA μας να παρεξηγούμε το πολύ και να δυσανασχετούμε για το λίγο. Αν το 100% του χρόνου είναι πάρα πολύ, και το 0% πολύ λίγο, ας προσπαθήσεις να καταλάβεις εκείνο το ισορροπημένο σημείο αναφοράς. Η επίτευξη ισορροπίας χρόνου σε κάθε είδους σχέσης είναι συχνά πιο δύσκολη από ό, τι μπορείς να σκεφτείς. Αυτό όμως δε σημαίνει ποτέ ότι δεν αγαπάς. Καμιά φορά μάλιστα, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Δήμητρα-Μαρία Κοσμά
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top