Το πλιγούρι είναι δημητριακό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.
Υλικά συνταγής
- ½ φλιτζ. πλιγούρι
- 2 φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζ. δυόσμο , φύλλα ψιλ/να
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το πλιγούρι και προσθέτουμε ζεστό νερό, τόσο, όσο να το σκεπάζει. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με διαφανή μεμβράνη.
- Όσο περιμένουμε να τραβήξει το νερό το πλιγούρι, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα υλικά. Στραγγίζουμε το πλιγούρι κ το στεγνώνουμε με καθαρή πετσέτα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, προσθέτουμε το «φουσκωμένο» πλιγούρι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
cooklos
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.