Λιβανέζικο ταμπουλέ

0

Το πλιγούρι είναι δημητριακό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.


Υλικά συνταγής
  • ½ φλιτζ. πλιγούρι
  • 2 φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. δυόσμο , φύλλα ψιλ/να
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το πλιγούρι και προσθέτουμε ζεστό νερό, τόσο, όσο να το σκεπάζει. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με διαφανή μεμβράνη.
  • Όσο περιμένουμε να τραβήξει το νερό το πλιγούρι, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα υλικά. Στραγγίζουμε το πλιγούρι κ το στεγνώνουμε με καθαρή πετσέτα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, προσθέτουμε το «φουσκωμένο» πλιγούρι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

cooklos
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top