Τηγανιά Σικελίας

0

Με το ταπεραμέντο της Σικελίας

Υλικά συνταγής

για την τηγανιά
  • 1 κιλό χοιρινή τηγανιά
  • 300γρ. μανιτάρια λευκά
  • 1 ποτ. κρασ. κρασί λευκό
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
για τη μαρινάδα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ. μέλι
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 3 κ.σ. σόγια σος
  • 2 πορτοκάλια (ο χυμός τους και ξύσμα)
  • ½ κ.γ. κανέλα σκόνη
  • ⅓ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
Διαδικασία συνταγής
  • Μαρινάρουμε το κρέας από το προηγούμενο βράδυ στα υλικά για τη μαρινάδα.
  • Σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
  • Σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε τα υγρά της μαρινάδας. Συμπληρώνουμε ζεστό νερό ή ζωμό τόσο όσο να σκεπάσει το κρέας.
  • Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει στο τηγάνι με το λάδι του. Αν χρειαστεί περισσότερη ώρα ψήσιμο για να μαλακώσει συμπληρώνουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό ή ζωμό.
  • Σερβίρουμε την τηγανιά με ρύζι ή πουρέ πατάτας.

cooklos
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top