Άλλο αγάπη, άλλο κ@υλα. Μη μπερδεύεσαι…

0

Αγάπη σημαίνει να αλληλοσυμπληρώνεστε.

Αν από τον πρώτο καιρό γυρίσει και σου πει «Εσένα θα σε κάνω γυναίκα μου» ή «Μαζί σου θέλω να κάνω παιδιά» μην ενθουσιαστείς. Μάλλον δεν έχει συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα των λόγων του, αλλά ούτε και εσύ. Ωραία τα λόγια, αλλά είναι επιφανειακά. Η αγάπη είναι βαθύτερο συναίσθημα

«Άλλο αγάπη και άλλο σεξ» τραγούδησαν οι Hi-5 κάποτε και μας βοήθησαν κάπως να ξεχωρίσουμε αυτά τα δύο. Το σεξ δεν συνεπάγεται αγάπη. Και όχι μόνο το σεξ. Συχνά οι γυναίκες συγχέουμε ορισμένα συναισθήματα με την αγάπη χωρίς αυτή να υφίσταται. Διάβασε παρακάτω και θα καταλάβεις τι εννοώ:

Αγάπη δεν είναι τα γλυκόλογα

«Μωρό μου καλημέρα σε σκεφτόμουν όλη μέρα», «λουλούδι μου, καρδιά μου, καμηλοπαρδαλίτσα μου, φως μου, ψυχή μου». Τα γλυκόλογα δεν σημαίνουν απαραιτήτως ότι υπάρχει και αγάπη μεταξύ σας. Ανάλογα τα λόγια που θα ακούσεις, δείχνουν όμορφα συναισθήματα, όπως στοργή και ενδιαφέρον, αλλά η αγάπη είναι κάτι άλλο, ανώτερο.
Η αγάπη δεν είναι συνήθεια, καθήκον ή χρέος. Αγάπη σημαίνει να μη ρωτάς πολλά και μόνο να αγαπάς (Paulo Coehlio)

-Αγάπη δεν είναι η χημεία

Δεν μπορείς να υποστηρίζεις ότι υπάρχει αγάπη μεταξύ σας αν τα βρίσκετε σε όλα και υπάρχει χημεία μεταξύ σας. Χημεία σημαίνει να ταιριάζετε, να έχετε τα ίδια ενδιαφέροντα και τις ίδιες συνήθειες, να λέει αυτό που σκέφτεσαι και να λες αυτό που σκέφτεται. Χημεία έχουν και οι φίλοι μεταξύ τους και οι συνάδελφοι καμιά φορά.

-Αγάπη δεν σημαίνει να είσαι κτητικός

Αν νιώθεις πως ο άλλος σου ανήκει και ότι είναι κτήμα σου, βγάλε από το μυαλό σου την πιθανότητα να υπάρχει αγάπη. Αγάπη σημαίνει αλληλοεκτίμηση και αλληλοστήριξη. Κανείς δεν ανήκει σε κανέναν. Η αγάπη δεν είναι εμπόριο. Αγάπη σημαίνει να αγαπάς τον άλλον για αυτό που είναι, για τις ιδιαιτερότητες του και το μοναδικό του χαρακτήρα.

-Αγάπη δεν σημαίνει θυσίες (το αντίθετο μάλιστα)

-Αγάπη δεν είναι το να συζητάτε πολιτισμένα

Δύο καλοί ομιλητές – σύντροφοι που ξέρουν να συζητούν μεταξύ τους, να μην τσακώνονται και να φτάνουν σε συμπεράσματα δεν πάει να πει ότι αγαπιούνται κιόλας. Έβγαινα κάποτε με κάποιον που παρόλο που υποστηρίζαμε διαφορετικές ομάδες δεν τσακωθήκαμε ποτέ, γιατί σεβόταν ο ένας τη γνώμη του άλλου και κάναμε όμορφες και εποικοδομητικές συζητήσεις. Μεγάλο υπέρ αυτό σε μία σχέση, αλλά δεν συνεπάγεται αγάπη.

-Αγάπη δεν είναι το καλό και ευχάριστο κλίμα όλη την ώρα

Αν είσαστε όλη την ώρα μέσα στο χαχαχαχουχουχου, διασκεδάζετε, βγαίνετε και γλεντάτε τη ζωή σας, μπράβο σας και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό γιατί είναι ένα πολύ καλό στοιχείο σε μία σχέση. Αγαπιέστε όμως; Έχεις σκεφτεί αν αυτό αρκεί για να πεις ότι υπάρχει αγάπη μεταξύ σας;

-Η αγάπη δεν είναι κάτι που βρίσκεις έτοιμο, αλλά το χτίζεις λίγο λίγο κάθε μέρα

Αν τη βρίσκαμε έτοιμη και τη θεωρούσαμε δεδομένη, δεν θα την εκτιμούσαμε όσο πρέπει να την εκτιμάμε. Δεν είναι συνεχής και αέναη, ούτε έρχεται χωρίς προσπάθεια. Απαιτεί συνειδητές αποφάσεις και σωστή κριτική.

-Αγάπη δεν είναι οι υποσχέσεις

Αν από τον πρώτο καιρό που βγαίνεις με κάποιον, γυρίσει και σου πει «Εσένα θα σε κάνω γυναίκα μου» ή «Μαζί σου θέλω να κάνω παιδιά» μην ενθουσιαστείς και πεις «Αχ, αυτόν τον άνθρωπο τον αγαπώ, είναι αυτό που ψάχνω». Μάλλον δεν έχει συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα των λόγων του, αλλά ούτε και εσύ. Ωραία τα λόγια, ωραίες και οι υποσχέσεις, αλλά είναι όλα επιφανειακά. Η αγάπη είναι ένα βαθύ συναίσθημα που προϋποθέτει να γνωρίζεστε καλά και να έχει ανάγκη ο ένας τον άλλον.

-Αγάπη δεν σημαίνει φόβος

Ο φόβος και η αγάπη είναι δύο συναισθήματα που δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Αν είσαι αγχωμένη και φοβάσαι την ιδέα του να χωρίσετε και να βρεθείς μόνη, αυτό δεν είναι αγάπη.

Οπότε λοιπόν τί είναι αγάπη;

Αγάπη είναι να αγκαλιάζεις σφιχτά τον άλλον και να μην τον αφήνεις να φύγει. Αγάπη σημαίνει να περπατάτε στο μονοπάτι μαζί κρατώντας ο ο ένας τον άλλον από το χέρι και προστατεύοντας τον από τα διερχόμενα αμάξια. Σημαίνει αμοιβαία στήριξη, ειδικά όταν τα πράγματα δυσκολεύουν. Δεν θέλει και πολλή σκέψη γιατί όσο πιο πολύ το σκέφτεσαι, τόσο πιο πολύ φοβάσαι. Αγάπη σημαίνει να αλληλοσυμπληρώνεστε.

singlewoman
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top