Κάθε μπουκιά και μια μικρή έκρηξη στο στόμα μας. Απολαύστε!
ΥΛΙΚΑ
*Μπορούμε να αντικαστήσουμε το χοιρινό με οποιοδήποτε κρέας έχουμε, όπως κοτόπουλο ή μοσχάρι. Μην ξεχνάμε η συνταγή είναι για κάποιο μαγειρεμένο κομμάτι κρέατος που θα το μεταλλάξουμε σε ένα νόστιμο πιάτο.
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 500-600γρ περίπου χοιρινό χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 200γρ. καρότο ψιλοκομμένο
- 250γρ. μπρόκολο ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 100γρ. κατεψυγμένο αρακά
- 1 αυγό, χτυπημένο
- 4 φλιτζάνια βρασμένο ρύζι, το οποίο έχει κρυώσει
- 4 κ.γ. σόγια σως
- 1/4 του κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/4 του κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
*Μπορούμε να αντικαστήσουμε το χοιρινό με οποιοδήποτε κρέας έχουμε, όπως κοτόπουλο ή μοσχάρι. Μην ξεχνάμε η συνταγή είναι για κάποιο μαγειρεμένο κομμάτι κρέατος που θα το μεταλλάξουμε σε ένα νόστιμο πιάτο.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε το χοιρινό κρέας, το καρότο, το μπρόκολο, το φρέσκο κρεμμυδάκι μέσα στο λιωμένο βούτυρο μέχρι το κρέας να έχει σοταριστεί καλά, περίπου για 5-7 λεπτά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και επιστρέφουμε το τηγάνι στη φωτιά.
- Προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό στο τηγάνι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα ομελέτας (σπασμένη σε κομματάκια ομελέτα).
- Επαναφέρουμε το αρχικό μείγμα από το μπολ στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε το ρύζι, τη σόγια σως, το σκόρδο, το τζίντζερ και ανακατεύουμε μέχρι να μαγειρευτούν καλά, περίπου 7-10 λεπτά και να ενσωματωθούν τα αρώματα τους.
mastercook
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.