Η σπιτική μερέντα έχει ασύγκριτη γεύση και υπέροχο άρωμα!
Υλικά
- 250 γραμμ. φουντούκια
- 160 γραμμ. ζάχαρη άχνη
- 60 γραμμ. κακάο
- 2-3 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190 βαθμούς με αντιστάσεις.
- Βάζουμε τα φουντούκια σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους και τα ψήνουμε για 10-12', μέχρι να καβουρδιστούν.
- Τα τοποθετούμε πάνω σε μία πετσέτα κουζίνας, τα σκεπάζουμε με δεύτερη πετσέτα και τρίβουμε με τα χέρια μας, ούτως ώστε να απομακρυνθούν τα φλούδια τους.
- Τα μεταφέρουμε σε επεξεργαστή τροφίμων (ή σε ένα δυνατό μούλτι) και τα αλέθουμε μέχρι να βγάλουν τα έλαιά τους και να γίνουν πολτός.
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μίγμα μέχρι να γίνει λείο και ομοιόμορφο.
- Αδειάζουμε τη μερέντα σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς.
- Τη διατηρούμε στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου για 1 μήνα.
theonewithallthetastes
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.