Πότε μίλησες με εσένα;

0

Πολέμα και κυνήγα τα θέλω σου.

Όλοι στην ζωή τους νιώθουν κάποια στιγμή πως έχουν μείνει πίσω. Κάποιοι το καταλαβαίνουν και προσαρμόζονται στα δεδομένα και συνεχίζουν τη καθημερινότητά τους δίχως εξέλιξη, άλλοι πάλι δείχνουν να βρίσκουν αυτό το μυστικό και με τις κατάλληλες ενέργειες λύνουν τα προβλήματά τους. Είναι εκείνοι που στα 30 τους έχουν ήδη μια καλή καριέρα, είναι εκείνοι που έχουν έναν πετυχημένο γάμο και περιμένουν το πρώτο τους παιδί. Και οι δύο περιπτώσεις ανθρώπων, έχουν βρει την απάντηση που έψαχναν και κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια.

Υπάρχει όμως και μια τρίτη ομάδα ατόμων, είναι αυτοί που ξυπνάνε τα βράδια, όσο κουρασμένοι κι αν είναι, και οι σκέψεις τριγυρνάνε γύρω τους και το δωμάτιο από ήσυχο και ήρεμο, γεμίζει από θόρυβο και πολυκοσμία και νιώθουν να πνίγονται. Αυτό το συναίσθημα πηγάζει από ανεκπλήρωτα όνειρα, πράγματα που θέλαμε να κάνουμε και δε καταφέραμε ποτέ, λόγια που θέλαμε να πούμε και δε τα είπαμε ποτέ. Όσο συνεχίζει η ζωή πιστεύουν ότι η θεία δίκη θα τους ανταμείψει, γιατί κάποια στιγμή θα έρθει και η σειρά τους να νιώσουν ευτυχισμένοι.

Μόνο που ο χρόνος περνάει και περνάει και αυτοί βρίσκονται πάλι σε εκείνο το σκοτεινό δωμάτιο με τις σκέψεις τους και το δωμάτιο γίνεται όλο και πιο μικρό, όλο και πιο θορυβώδες.

– Γιατί μου το κάνεις αυτό ζωή τι έφταιξα; Δεν ήμουν καλός άνθρωπος;

– Ήσουν και συνεχίζεις να είσαι

– Δεν ήμουν εκεί για τους φίλους μου, την οικογένεια μου, τον δίπλα μου;

– Ήσουν και όσους βοήθησες θα το θυμούνται, όσοι θέλουν να το θυμούνται βέβαια.

– Και τότε γιατί δε μου δίνεις και εμένα λίγο χαρά, να νιώσω μερικές στιγμές ευτυχίας;

– Νομίζεις πως δεν σου έδωσα; Πως εγώ φταίω γι’ αυτά που τραβάς;

– Ναι εσύ φταις ήσουν άδικη και σκληρή…

– Άκουσε με για μια στιγμή και ελπίζω να καταλάβεις τι φταίει. Πότε δεν βοήθησα κάποιον παραπάνω ή κάποιον λιγότερο, η ευτυχία για τον καθένα είναι διαφορετική, άλλος θέλει πολλά λεφτά για να είναι ευτυχισμένος, άλλος θέλει μια καλή οικογένεια και άλλος πάλι θέλει να ταξιδεύει. Ο κόσμος γύρω σου περιτριγυρίζεται από ομορφιές, από άτομα που θέλουν να σε βοηθήσουν με χρήματα ή και όχι. Τα άτομα που βρήκαν τι ήθελαν στη ζωή τους, έκατσαν και ασχολήθηκαν με τον εαυτό τους, κάνανε την αυτοκριτική τους και έναν προσωπικό διάλογο, κλάψανε και αφού πέσανε στα βαθιά, μάθανε να κολυμπάνε και βγήκαν στην επιφάνεια. Έκατσες ποτέ να ασχοληθείς με εσένα σοβαρά;

– Ναι, νομίζω δηλαδή… η μάλλον όχι…

– Καταλαβαίνεις τώρα τι μπορεί να φταίει;

– Νομίζω πως ναι…

Και το δωμάτιο αρχίζει να ηρεμεί και επικρατεί μια ησυχία και απέναντι σου βρίσκεται μόνο ένα άτομο. Ο ίδιος σου ο εαυτός.

– Έχουμε πολλά να πούμε

– Γεια σου… Την περίμενα καιρό αυτή τη στιγμή

Αν δεν προσπαθήσεις στη ζωή δε πρόκειται να βγεις κερδισμένος. Αν δε πάρεις τηλέφωνο τον φίλο σου κάποια στιγμή θα σε ξεχάσει. Αν δε σηκωθείς να πας στο γυμναστήριο μη παραπονιέσαι γιατί παίρνεις κιλά. Αν αναρωτιέσαι γιατί οι άλλοι έχουν σχέση και εσύ όχι, είναι επειδή αυτοί δε κάθονται στο σπίτι όλη μέρα, αλλά τολμάνε να γνωρίσουν κόσμο, ντύνονται όμορφα και βγαίνουν στη ζωή με ένα χαμόγελο. Πολέμα και κυνήγα τα θέλω σου και κάποια στιγμή θα έρθει αυτό το αίσθημα της ευτυχίας.

Γράφει ο Παναγιώτης Στάθης
enallaktikidrasi
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top