νόστιμη και καλοκαιρινή συνταγή. 
Είναι προτιμότερο να ζητήσουμε από τον ιχθυοπώλη μας να καθαρίσει τα ψάρια, για να μην κουραστούμε ούτε να χάσουμε χρόνο.
Υλικά
Υλικά
- 1.200 γρ. σαρδέλες, καθαρισμένες από κεφάλια, λέπια και εντόσθια
 - 3 ώριμες μεγάλες ντομάτες, τριμμένες, μαζί με το ζουμί τους
 - 1 μικρή καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
 - τα φύλλα από 1/4 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
 - 2 κουτ. σούπας αλεύρι
 - 60 ml ελαιόλαδο
 - αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
- Αλατοπιπερώνουμε τις σαρδέλες και τις πασπαλίζουμε και από τις δύο πλευρές με το αλεύρι.
 - Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις σαρδέλες για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
 - Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.
 - Ρίχνουμε στο ίδιο λάδι τις ντομάτες, την καυτερή πιπεριά και τον μαϊντανό και μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
 - Αλατοπιπερώνουμε, τακτοποιούμε τις τηγανισμένες σαρδέλες στη σάλτσα και σείουμε το τηγάνι ώστε να καλυφθούν καλά.
 - Μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
 
gastronomos


Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.