Η μεγαλύτερη εκδίκηση είναι το να χαμογελάς

0

Το χαμόγελο σου, εκείνο το αληθινό.

Έπειτα από έναν επίπονο χωρισμό ή μια μεστή και περιεκτική, χυλόπιτα, από εκείνες που σε κάνουν για λίγο να χάνεις το φως σου, ανασκουμπώνεσαι και σηκώνεις και πάλι το βλέμμα. Η πρόσφατη εμπειρία που αποκόμισες σε ποδοπάτησε και σένα και τον εγωισμό σου και μετρά πλέον μέρες ή κι εβδομάδες η επιθυμία σου να καταστρέψεις ό,τι περήφανα ανεμίζει ακόμα στο απέναντι στρατόπεδο.

Τα πληγωμένα σου αισθήματα δε δέχονται τίποτα λιγότερο απ’ την αιμοσταγή εκδίκηση κι όσο κι αν ξέρεις πως υπερβάλλεις, τα σενάρια, τα οποία φτιάχνεις στο μυαλό σου, προδίδουν τις ενδόμυχές σου σκέψεις.

Αυτή τη φορά τη μία και μοναδική, διψάς να εκδικηθείς το πρόσφατο παρελθόν σου και να μη δείξεις ανωτερότητα. Θες να πας κόντρα στην ηθική σου και να φερθείς όσο πιο ύπουλα μπορείς. Δε σε ενδιαφέρει η εικόνα που θα δείξεις στους άλλους ή τι θα υποθέσουν για σένα. Τα τσαλαπατημένα σου όνειρα, οι ευτυχισμένες στιγμές ενός καλοκαιριού κι ο έρωτας δίχως όρια που προσέφερες, σε γεμίζουν με μίσος και κακία.

Οι μέρες κι οι εβδομάδες περνούν κι εσύ καταστρώνεις μανιωδώς σχέδια αντεπίθεσης. Ψάχνεις να βρεις κάτι που θα ταράξει την ήρεμη ζωή του πρώην αγαπημένου σου. Μια κίνηση, ένα βλέμμα, μια κουβέντα, η οποία θα καταστεί ικανή να διώξει απ’ το πρόσωπό του την υπεροψία.

Οι σύμβουλοί σου, οι δικοί σου άνθρωποι, σου προτείνουν να αδιαφορήσεις, να διαγράψεις τα πάντα και να προχωρήσεις παρακάτω. Το μόνο που ακούς όμως εσύ στα λόγια τους είναι ένα συνεχόμενο βουητό. Δεν μπορείς να κοιτάξεις στα μάτια το πρόσωπο αυτού του ανθρώπου, δειλιάζεις να σταθείς μπροστά του, δεν ξέρεις πώς θα κρύψεις όσα νιώθεις. Εκείνος εξάλλου σε γνωρίζει καλά, ανοιχτό βιβλίο ήσουν πάντα κι έτσι τον άφησες να σε μάθει. Ο φόβος πως και το παραμικρό βλεφάρισμα σου θα πρόδιδε την ταραχή σου είναι υπαρκτός.

Η αλήθεια είναι πως σ’ αυτή τη φάση που βρίσκεσαι είναι λίγες οι ρεαλιστικές επιλογές που έχεις. Απ’ τη στιγμή που τα συναισθήματά σου υπάρχουν, ακόμα κι αν αυτά εμφανίζονται με αρνητικό πρόσημο, το σχέδιό σου, όποιο κι αν είναι, θα αποτύχει. Ο τροχός σίγουρα γυρίζει και την εκδίκησή σου θα την πάρεις. Αυτό όμως, θα συμβεί, όταν η προσοχή σου θα στραφεί αλλού και θα αναζητήσει κάτι νέο.

Μόλις η σκέψη σου αλλάξει δρόμο και τη δεις να κατευθύνεται σε καινούρια μονοπάτια, τότε να ξέρεις πως η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει. Το παρόν σου θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις το παρελθόν και θα σε κάνει να ονειρευτείς ένα άλλο μέλλον. Η πρώτη φωτογραφία, η πρώτη δημόσια εμφάνιση, ο πρώτος χορός στο στέκι που σύχναζες, θα σε κάνουν να περάσεις μηνύματα που μέχρι τώρα δε θεωρούσες εφικτά κι υλοποιήσιμα.

Το χαμόγελο σου, εκείνο το αληθινό, το οποίο θα ξεκινάει απ’ τα χείλη και θα καταλήγει στα μάτια, θα εκδικηθεί για σένα, καθώς θα θυμίσει στο παρελθόν σου ό,τι κάποτε ερωτεύτηκε.

ΥΓ. «Να αποζητάς πάντα το επόμενο βήμα, να δίνεις ευκαιρίες στους ανθρώπους να τους αφήνεις να μπαίνουν στη ζωή σου, να κατευθύνεις εσύ την πορεία σου. Κι αν όλα αυτά συμβούν στα αλήθεια, τότε μη φοβάσαι, όποιος θα στέκεται από μακριά να σε κοιτάζει, θα πληγώνεται ενώ θα βλέπει την απόσταση μεταξύ σας να μακραίνει.»

Γράφει η Ματίνα Στυλίδου
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top