Απολαύστε με παγωμένη μπύρα ή ως κολατσιό.
Υλικά
- 2 φύλλα σφολιάτας (έτοιμη συσκευασία)
- 6 φέτες καπνιστό χοιρινό μπούτι
- 200 γρ. αναμεικτα τυριά (Emmental, gouda & edam)
- 4 φέτες μπέικον
- κέτσαπ
- μουστάρδα
- 1 αυγό
- Αφαιρούμε την σφολιάτα από την συσκευασία και την στρώνουμε πάνω σε λαδόκολλα.
- Με έναν πλάστη την ανοίγουμε λίγο να γίνει λίγο πιο λεπτή.
- Στην μέση της κάθε σφολιάτας βάζουμε λίγη κέτσαπ και λίγη μουστάρδα.
- Στρώνουμε σε κάθε φύλλο από 3 φέτες ζαμπόν προσθέτουμε από 100γρ. τριμμένα τυρία και ψιλοκόβουμε από 2 φέτες μπεϊκον.
- Χαράζουμε τις άκρες του κάθε φύλλου και τυλίγουμε χιαστί.
- Χτυπάμε ένα αυγό και αλείφουμε καλά όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180οC μέχρι να χρυσίσει η σφολιάτα, περίπου 40 λεπτά.
cookpad
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.