Λουκάνικο με πατάτες λεμονάτο

0

δεν του αντιστέκεται κανείς...

Η γιαγιά μου, αυτό το πιάτο το έλεγε λουκάνικο με πατάτες ασπρογιάχνι και τα πιο παλιά χρόνια το έκανε με δικά μας λουκάνικα, που τα έφτιαχναν πάντα, μαζί με τον παππού μου. Βεβαίως και με λουκάνικα του εμπορίου, ειδικά αν βρούμε καλοφτιαγμένα χωριάτικα, μια χαρά γίνεται.

Υλικά

• 500 γραμ. λουκάνικα χωριάτικα ή με πράσο
• 2 μέτρια κρεμμύδια σε φέτες
• 2 - 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1100 - 1200 γραμ. πατάτες κομμένες κυδωνάτες
• ½ κρασοπότηρο ελαιόλαδο
• χυμό από 1 λεμόνι
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι - ρίγανη
• ½ κουτ. γλυκού κορν φλάουρ

Εκτέλεση

• Πλένουμε καλά τα λουκάνικα, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί, (αν θέλουμε αφαιρούμε την μεμβράνη τους) και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

• Σ' ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια ρηχή, πλατιά (πλασωτέ) κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το λάδι κι όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε τα λουκάνικα, τις πατάτες. τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τα σοτάρουμε για 10' περίπου.

• Μόλις γίνουν διάφανα τα κρεμμύδια, ρίχνουμε τη ρίγανη (φρέσκια κατά προτίμηση), το αλατοπίπερο και συμπληρώνουμε ζεστό νερό, όσο να καλύπτει το φαγητό.

• Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 15' - 20' περίπου, μέχρι να βράσουν οι πατάτες και τα λουκάνικα, ελέγχοντας για νερό, κατά διαστήματα.

• Πέντε λεπτά πριν το τέλος, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ διαλυμένο σε μισό φλυτζάνι του καφέ νερό.

• Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει 4' - 5' ακόμη, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα του.

Το σερβίρουμε ζεστό, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

faghta-giagias
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top