Το πράσο δίνει στο φαγητό μια φίνα γλυκιά γεύση.
Υλικά
- 350γρ. ρεβίθια
- 1 πράσο μέτριο, ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 250γρ. χυμό ντομάτας ή 1½ κουτ. σούπας ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1½ φλιτζάνι νερό
- ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- ½ κουτ. γλυκού πιπεριά καυτερή, τριμμένη (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι
- Μουσκεύετε τα ρεβίθια αποβραδίς με μία πρέζα σόδα. Τα βράζετε για 2 λεπτά και τα σουρώνετε.
- Τα ξαναβράζετε για 40-45 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Φυλάξτε το νερό στο οποίο έβρασαν.
- Σοτάρετε το πράσο και το μαϊντανό στο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν, και προσθέτετε την ντομάτα, το αλάτι και πιπέρι. Το σιγοβράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Προσθέτετε τα ρεβίθια και αρκετό από το νερό στο οποίο έβρασαν. Τα βράζετε μέχρι να χυλώσουν. Προσθέτετε την καυτερή πιπεριά.
- Σερβίρετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα και συνοδεύετε με λάχανο τουρσί ή παστό ψάρι, ελιές και χωριάτικο ψωμί.
olivemagazine
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.