Το φτηνό και υγιεινό πεντανόστιμο ψαράκι.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ντοματοχυμός
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- Τοποθετούμε τις σαρδέλες καθαρισμένες και πλυμένες σε πυρέξ ή ταψί (η μια δίπλα στην άλλη χωρίς να αλληλεπικαλύπτονται).
- Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
- Αναμιγνύουμε τον ντοματοχυμό (περίπου 1 1/2 φλιτζάνι), το μαϊντανό, τον άνηθο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και το κρασί και περιχύνουμε με το μίγμα αυτό τις σαρδέλες ώστε να σκεπαστούν όλες.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ώστε να καλύπτονται τελείως.Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
trome
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.