ψήνουμε την πιο νόστιμη χειμωνιάτικη ομελέτα στο φούρνο μας.
Υλικά
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, χοντροτριμμένο
- 1/2 μέτρια σελινόριζα, κατά προτίμηση βιολογική, χοντροτριμμένη
- 1/4 από ένα μέτριο λάχανο, τριμμένο
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 80 ml σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική (ή 3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό)
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, από βαζάκι, στραγγισμένη και κομμένη σε λεπτές λωρίδες
- 10 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
- 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο, ξερό, τριμμένο (ή θυμάρι ή ρίγανη, ξερά )
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε ρηχή και πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το καρότο, τη σελινόριζα, το λάχανο και το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
- Σβήνουμε με τη σάλτσα σόγιας (ή το βαλσαμικό) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα υγρά και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Ρίχνουμε την πιπεριά Φλωρίνης, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Λαδώνουμε ελαφρώς ένα στρογγυλό ταψί, διαμέτρου περίπου 30 εκ. Χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν και τα αδειάζουμε στο ταψί.
- Από πάνω ρίχνουμε τα λαχανικά και τη φέτα και πασπαλίζουμε με το ξερό μυρωδικό της επιλογής μας.
- Στρώνουμε την επιφάνεια της ομελέτας με τη ράχη ενός κουταλιού.
- Ψήνουμε στη δεύτερη σχάρα από τον πάτο του φούρνου, για περίπου 15 - 20 λεπτά, μέχρι να δέσει το μείγμα, να ροδίσει η ομελέτα, αλλά να γίνει και από κάτω (την ελέγχουμε ανασηκώνοντάς την με μια σπάτουλα).
gastronomos
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.