Σωστή διατροφή και ατελείωτη απόλαυση σε ένα πιάτο
Μια πανδαισία λαχανικών, βιταμινών και γεύσης, τυλιγμένα, τακτοποιημένα και γρήγορα στο πιάτο σας.
Υλικά
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 400γρ. Ανθότυρο
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 10 πράσινες ελιές ψιλοκομμένες
- 2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 κ.σ κάπαρη ψιλοκομμένη
- 3 κ.σ δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ ρίγανη
- Αλάτι & πιπέρι
- λίγο σουσάμι
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ανθότυρο και το λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Προσθέτουμε τις ελιές, τα κολοκυθάκια, την κάπαρη και το κρεμμυδάκι κι ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε τα 2 φύλλα σφολιάτας σε λεία επιφάνεια και τους μοιράζουμε τη γέμιση και τα διπλώνουμε.
Με βρεγμένα δάχτυλα ενώνουμε τις άκρες των φύλλων και τοποθετούμε τα ρολά σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Τρυπάμε τα ρολλά με ένα πιρούνι σε κάποια σημεία και ρίχνουμε από επάνω λίγο σουσάμι.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για μισή ώρα .
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για αλλά 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Το αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε σε ροδέλες και σερβίρουμε.
filenades
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.