η πατάτα στα πολύ νόστιμά της
Υλικά
- 6 μεγάλες πατάτες
- 4 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 2 αυγά χτυπημένα
- Σπανάκι
- Μοσχοκάρυδο τριμμένο
- Μερικές φέτες γραβιέρας
- Βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 6 αυγά για την επικάλυψη
- Πλένουμε τις πατάτες.
- Κόβουμε μια φέτα, κατά μήκος, και τις αδειάζουμε λίγο με το κουταλάκι των χόρτων.
- Τις βράζουμε σε νερό αλατισμένο έως ότου μαλακώσουν.
- Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι.
- Το ζεματάμε,το στραγγίζουμε και το κόβουμε.
- Το σοτάρουμε με λίγο βούτυρο.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα, ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε το μείγμα, ενώ ρίχνουμε τμηματικά, το γάλα.
- Όταν η σάλτσα πήξει, τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί, τα αυγά και λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο.
- Αναμειγνύουμε το σπανάκι με τη σάλτσα που φτιάξαμε και γεμίζουμε τις πατάτες.
- Κρατάμε 2 δάχτυλα απόσταση από τη γέμιση μέχρι την κορυφή κάθε πατάτας και σε κάθε πατάτα σπάμε ένα αυγό.
- Τις βάζουμε σε ταψί βουτυρωμένο, τις περιχύνουμε με λίγο βούτυρο και τις ψήνουμε στο φούρνο επί μισή ώρα.
- Βάζουμε προς το τέλος επάνω σε κάθε πατάτα τις φέτες γραβιέρας.
- Αφήνουμε τις πατάτες κάτω από το γκριλ μερικά λεπτά για να λιώσει η γραβιέρα.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.