Όταν είσαι η δεύτερη επιλογή, δε θα γίνεις ποτέ έρωτας!

0

Άσε την καρδιά σου ελεύθερη να βρει τον δρόμο της.

Θα ήθελα τόσο πολύ να σου πω αυτό που περιμένεις ν’ ακούσεις. Να χαϊδέψω τα άλλοθι που σκορπάς σπάταλα, μόνο και μόνο για να κρατήσεις ζωντανή στην καρδιά σου την ελπίδα σου ότι εκείνος είναι έρωτας κι εσύ η επιλογή του.

Μακάρι να μπορούσα να σου χρυσώσω το χάπι ότι την επόμενη μέρα τα πράγματα θα είναι αλλιώς, ότι θα σε ξυπνήσει το μήνυμά του και θα σε νανουρίσει η φωνή του. Αυτό δεν περιμένεις; Να σου αποδείξει ότι είσαι στο μυαλό του, ότι σε αναζητά, ότι του είσαι σημαντική, ότι διεκδικεί τις στιγμές σου. Να στο αποδείξει με τις πράξεις που χρησιμοποιεί ο ερωτευμένος. Όχι με τα λόγια, που απλά σε κρατάνε σε εγρήγορση.

Όταν γλυκιά μου είσαι η δεύτερη επιλογή, δεν είσαι και δε θα γίνεις ποτέ έρωτας.

Το ξέρω ότι τα λόγια μου σε πονάνε, αλλά ο ρόλος μου είναι να σου φανερώνω την αλήθεια που θες να αποφύγεις. Γι’ αυτό είναι οι φιλενάδες. Και μπορεί να ακούγομαι συναισθηματικά αποστασιοποιημένη, ίσως και σκληρή, αλλά η αλήθεια δεν μπορεί να σταθεί πάνω στα ροζ συννεφάκια. Πατάει τα πόδια της σταθερά στη γη κι εκεί βρίσκονται τα δικά μου. Με το βλέμμα μου καρφωμένο πάνω σου να προσπαθείς να κρατηθείς απεγνωσμένα από το συννεφάκι σου.

Αγάπη μου, όταν συνεχώς εμφανίζεται μια άλλη γυναίκα, που σε σπρώχνει διακριτικά ή αδιάκριτα στην άκρη, έχεις χάσει το παιχνίδι. Δεν έχει να κάνει με το αν είναι πιο όμορφη, πιο νέα, πιο έξυπνη… Μην πέφτεις στην παγίδα μιας τέτοιας σύγκρισης, γιατί υποτιμάς τον εαυτό σου. Έχει να κάνει με το ότι αυτός ο άντρας είναι συναισθηματικά μη διαθέσιμος για σένα. Και δεν μπορείς να του το χρεώσεις. Αλλά ούτε και να ρισκάρεις να περιμένεις αν θα είναι ποτέ.

Λυπάμαι που θα σε πικράνω, αλλά εσύ έχεις γίνει στα μάτια του συναισθηματικά δεδομένη. Και σεξουαλικά φυσικά. Δεν έχει πια κανένα ενδιαφέρον να σε διεκδικήσει. Του έχεις στερήσει τον ενθουσιασμό της κατάκτησης. Και πάντα θα υπάρχει μια καινούρια γυναίκα να του τον ενεργοποιεί, να τον κρατήσει ζωντανό στο παιχνίδι, γιατί αυτό έχει ανάγκη. Το παιχνίδι.

Εσύ, όμως, γλυκιά μου έχεις ανάγκη από τον έρωτα. Από αυτό το αίσθημα ότι μια καρδιά, ένα μυαλό και μια αγκαλιά υπάρχουν μόνο για σένα. Μην το στερείς από τον εαυτό σου έχοντας μάταιες προσδοκίες από τον άνθρωπο που δεν είναι διατεθειμένος να στα χαρίσει. Μην κουράζεις το μυαλουδάκι σου με τον αν θέλει, αν μπορεί, αν ίσως κάποτε… Στον έρωτα δεν υπάρχουν ούτε ίσως ούτε μπορεί.

Άσε την καρδιά σου ελεύθερη να βρει τον δρόμο της, γιατί την έχεις ταλαιπωρήσει. Κι αν εσύ δεν αγαπάς και δε φροντίζεις την καρδιά σου, μην περιμένεις να το κάνει κάποιος άλλος. Μη γίνεσαι η καβάτζα κανενός. Να γίνεις έρωτας στα μάτια εκείνα που θα βρουν μέσα στα δικά σου την ομορφιά και τη λαχτάρα του κόσμου όλου!

Της Γεωργίας Ανδριώτου
anapnoes
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top