Μια παραδοσιακή πίτα που θα δώσει στο τραπέζι σας μια εντυπωσιακή νότα!
Υλικά:
Για τη ζύμη
Για τη ζύμη
- 3 φλιτζάνια αλεύρι
- 1/2 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας ξίδι
- Λίγο αλάτι
- 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
- 300γρ. κιμά χοιρινό
- 300γρ κιμά βοδινό
- 1/2 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι πλιγούρι
- Λίγο αλάτι
- Λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1 1/2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ξίδι, το νερό και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας μέχρι η ζύμη μας να σφίξει.
- Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 40 λεπτά να σταθεί ώστε να μπορούμε να την πλάσουμε.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο το ελαιόλαδο και το βάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί. Σοτάρουμε τους κιμάδες και μόλις αρχίσουν να ροδοκοκκινίζουν προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το πλιγούρι, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το 1 φλιτζάνι του ζωμού. Περιμένουμε να απορροφήσει το ζωμό το μίγμα μας και αμέσως ρίχνουμε το μαϊντανό και το δυόσμο και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε στη φωτιά για ακόμη 5 λεπτά και ανακατεύουμε.
- Με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη μας σε στενόμακρα φύλλα πάνω σε μια καθαρή αλευρωμένη επιφάνεια.
- Βάζουμε κατά μήκος ανάλογη γέμιση και στρίβουμε τη ζύμη μας σαν σαλιγκάρι.
- Λαδώνουμε ένα στρογγυλό μέτριου μεγέθους ταψί και βάζουμε τη ζύμη μας μέσα. Τη λαδώνουμε και από πάνω και τη βάζουμε στο προθερμασμένο φούρνο μας για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
- Όταν είναι έτοιμη τη βγάζουμε από το φούρνο και τη ραντίζουμε με τον υπόλοιπο ζωμό. Την αφήνουμε να απορροφήσει το ζωμό και τη σερβίρουμε ζεστή.
xs-recipes
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.