Απλοί αλλά γευστικότατοι κολοκυθοκεφτέδες.
Μια συνταγή για ένα αγαπητό και πάντα ευπρόσδεκτο ορεκτικό ή μεζέ.
Υλικά συνταγής
Υλικά συνταγής
- 2 φλ. τσαγιού τριμμένα μεγάλα κολοκύθια [13 εκ. περίπου το ένα]
- 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό
- 1 αυγό
- 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη [προαιρετικά]
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
- ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για τηγάνισμα
- Βάζετε όλα τα υλικά σε μπολ και ανακατεύετε μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά πολύ καλά.
- Ζεσταίνετε ελαιόλαδο ή σπορέλαιο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτετε, 2 κ.σ. από το μείγμα.
- Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα και τηγανίζετε τους κολοκυθοκεφτέδες σε μέτρια θερμοκρασία για 2-3 λ από κάθε πλευρά.
- Τους βγάζετε από το τηγάνι και τους αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Τους σερβίρετε ζεστούς.
sintayes
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.