Αξίζει τον κόπο!
Υλικά
Για 4-6 άτομα
Για 4-6 άτομα
- 1 κιλό γίδα κομμένη σε κομμάτια
- 4 καρότα
- 1 ματσάκι δυόσμο
- 1 κουταλιά της σούπας διάφορα μπαχαρικά (γαρίφαλλα, μαύρο πιπέρι, μπαχάρι, καρδάψωμο)
- 4 πατάτες
- 3 κρεμμύδια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 λεμόνι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ζητάμε από το χασάπη να μας κόψει τη γίδα σε κομμάτια.
- Πλένουμε το κρέας με άφθονο νερό για να το καθαρίσουμε από τα αίματα.
- Γεμίζουμε μια κατσαρόλα μέχρι λόγο πιο πάνω από τη μέση και το βάζουμε να βράσει.
- Το προσέχουμε και μόλις πάρει βράση και αρχίσει να κοχλάζει αφαιρούμε τον αφρό που θα δημιουργηθεί.
- Αλατίζουμε το κρέας.
- Ενώ βράζει συνεχίζουμε να το ξαφρίζουμε όποτε χρειάζεται.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 κουταλιά της σούπας αποτελούμενη από γαρύφαλλα, μαύρο πιπέρι, μπαχάρι, καρδάψωμο, το ένα κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα και το μισό δυόσμο.
- Αφήνουμε το κρέας να βράσει μαζί με τα μπαχαρικά για 2-2 ½ ώρες.
- Στο χρόνο αυτό, αφού διαπιστώσουμε ότι έχει μαλακώσει το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.
- Σουρώνουμε το ζωμό του κρέατος και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα ώστε να συνεχίσει να βράζει.
- Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε μέσα τα καρότα και τις πατάτες κομμένες.
- Προσθέτουμε τα άλλα δύο κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα.
- Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη γίδα να βράσει για άλλα 30 με 45 λεπτά.
- Τότε ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον υπόλοιπο δυόσμο ψιλοκομμένο και αφήνουμε το κρέας να βράσει γύρω στα 20 λεπτά.
- Όταν σερβίρουμε τη σούπα σε πιάτα μπορούμε να την πασπαλίσουμε με λίγο χυμό λεμόνι.
sidagi
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.