Όσο απλό είναι στη παρασκευή του, τόσο νόστιμο φαγητό είναι.
Το χοιρινό κρασάτο σερβίρεται με πολλά συνοδευτικά όπως πατάτες τηγανιτές, πουρέ, ρύζι. Δοκιμάστε το.
Υλικά συνταγής
sintayesΥλικά συνταγής
- 1 κιλό χοιρινό ψαχνό [ωμοπλάτη] κομμένο σε φέτες ή τετράγωνα κομμάτια
- 4 κ.σ. αλεύρι
- 1 ποτήρι κρασιού, λευκό ξηρό κρασί
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 1/2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- Ρίγανη ή θυμάρι
- Χυμός λεμονιού [1 ή 2 λεμόνια σύμφωνα με τη προτίμησή σας]
- Αλάτι – Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Μια μικρή καυτερή πιπεριά [προαιρετικά]
- Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα
- Κόβετε το χοιρινό σε φετάκια ή κομματάκια και το πασπαλίζετε με το αλεύρι.
- Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κρέας με το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει καλά.
- Σβήνετε το κρέας με το κρασί, προσθέτετε 1 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτετε αλάτι, τη μουστάρδα, την πιπερίτσα [προαιρετικά], ανακατεύετε και σκεπάζετε τη κατσαρόλα.
- Χαμηλώνετε τη θεμοκρασία σε μέτρια και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και μείνει με το λάδι του.
- Δέκα λεπτά πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά προσθέστε το λεμόνι και τη ρίγανη ή το θυμάρι.
- Σερβίρετε και πασπαλίζοντάς το με φρέσκο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.