Ένα πεντανόστιμο και υγιεινό φαγητό για όλη την οικογένεια.
Μια συνταγή για να φάνε ευχάριστα το σπανάκι τα παιδιά αλλά να το απολαύσουν εξ” ίσου και οι μεγάλοι.
Υλικά συνταγής
Υλικά συνταγής
- 1 κουτί κανελόνια
- 1 κ. φρέσκο σπανάκι,καθαρισμένο
- 2-3 κρεμμυδάκια ψιλοκομένα
- 300 γρ. κατίκι ή ανθότυρο
- 200 γρ. φέτα
- 4-5 κ.σ. βούτυρο
- 5-6 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι,πιπέρι
- Σάλτσα ντομάτας:
- 400 γρ.τριμμένη ντομάτα [ή κονκασέ κονσέρβας]
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. θυμάρι ή ρίγανη
- αλάτι,πιπέρι
- Πλένουμε και στεγνώνουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε φαρδειά κατσαρόλα και σωτάρουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια, ανακατεύοντας . Μόλις μαλακώσουν, τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν και το αφήνουμε να κρυώσουν.
- Φτιάχνουμε τη σάλτσα: ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει ελαφρά. Στο τέλος προσθέτουμε το σκόρδο και αποσύρουμε απο τη φωτιά.
- Βάζουμε τα κανελόνια να ζεματιστούν για 2′ σε αλατισμένο νερό που βράζει.Τα πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Αναμειγνύουμε το σπανάκι με το κατίκι και τη φέτα, που έχουμε θρυμματίσει με πηρούνι, αλάτι, πιπέρι.
- Γεμίζουμε μ” αυτό το μείγμα τα κανελόνια, κατά τα 2/3 και τα τοποθετούμε σε σειρές σε βουτυρωμένο, πυρίμαχο σκεύος.
- Ρίχνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας, πριν ακουμπήσουμε τη δεύτερη στρώση. Στο τέλος, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και την τριμμένη παρμεζάνα. Τα βάζουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς, για 30′-35΄. Τα σερβίρουμε ζεστά.
sintayes
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.