Αγαπημένο ορεκτικό
Υλικά
- 2 μελιτζάνες φλάσκες
- 2 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης
- 1 βαζάκι μικρό μαγιονέζα
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 6 κ.σ. λάδι
- 3κ.σ. ξύδι λάδι
- Αλάτι και πιπέρι
- Τρυπάμε με ένα πιρούνι τις μελιτζάνες γύρω-γύρω και καθαρίζουμε από τα σπόρια τις πιπεριές.
- Με ένα πινέλο λαδώνουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες και τις πιπεριές και ψήνουμε στο γκριλ στους 200ο για περίπου 20΄ στην μεσαία σχάρα μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και να αρχίσουν να μαυρίζουν οι πιπεριές από όλες τις πλευρές.
- Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα κλείνουμε όσο είναι ζεστά, σε μια σακούλα κουζίνας ώστε να ιδρώσουν για 15΄.
- Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές, κόβουμε σε κύβους και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ με 3κ.σ. ξύδι και 6 κ.σ. λάδι.
- Ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τα σπόρια από τις μελιτζάνες και τις πολτοποιούμε στο multi.
- Στο μπολ με τις πιπεριές προσθέτουμε τον πουρέ μελιτζάνας, τη μαγιονέζα, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
- Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά την προτίμησή μας. Τοποθετούμε στο ψυγείο σε καλά σκεπασμένο σκεύος και φυλάσσουμε έως και 5 ημέρες.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.