Απολαύστε το…
Το κεμπάπ είναι ένα πολύ νόστιμο φαγητό ομολογουμένως αλλά λίγο βαρύ. Αυτό γιατί φτιάχνεται από αρνίσιο κιμά και περιέχει αρκετά μπαχαρικά. Αυτή η συνταγή έρχεται από τα βάθη της Περσίας και συγκεκριμένα το σημερινό Ιράν.
Είναι νοστιμότατο και μυρωδάτο αφού περιέχει αρκετά μπαχαρικά και μυρωδικά (ανατολίτικο φαγητό=μπαχαρικά).
Υλικά:
marymaryΕίναι νοστιμότατο και μυρωδάτο αφού περιέχει αρκετά μπαχαρικά και μυρωδικά (ανατολίτικο φαγητό=μπαχαρικά).
Υλικά:
- 1 μεσαίο κρεμμύδι, αποφλοιωμένο
- 1 κιλό αρνίσιο κιμά
- 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
- 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
- 2 κουταλάκια του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
- 1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- ½ ματσάκι φρέσκα φύλλα μαϊντανού
- ½ ματσάκι φρέσκα φύλλα κόλιαντρο
- ½ φλιτζάνι φύλλα μέντας
- 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
- Σε ένα μπλέντερ, χτυπάμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε τον κιμά, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά και τα χτυπάμε όλα μαζί.
- Βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Εάν χρησιμοποιήσουμε ξύλινα σουβλάκια, τα μουλιάζουμε στο νερό για 10 λεπτά.
- Χωρίζουμε τον κιμά σε κομμάτια των 95γρ. και τα πλάθουμε σε σχήμα λουκάνικου. Τα περνάμε μέσα από ένα μεταλλικό ή ξύλινο σουβλάκι.
- Ζεσταίνουμε το γκριλ ή την υπαίθρια ψησταριά σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Αλείφουμε το τηγάνι του γκριλ ή την σχάρα με το λιωμένο βούτυρο.
- Βάζουμε τα κεμπάπ στο τηγάνι του γκριλ ή στην σχάρα και ψήνουμε για 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά για μέτριο ψήσιμο ή μέχρι να ψηθούν στη θερμοκρασία που προτιμάμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.