Λαχταριστή συνταγή για αρνάκι με λαχανικά της Μεσογείου στην κατσαρόλα.
Η μεγάλη ποικιλία των λαχανικών απορροφά την έντονη γεύση του αρνιού κι έτσι έχετε ένα ελαφρύ πιάτο χαμηλό σε λιπαρά για το τραπέζι!
Υλικά
(υλικά για 4 μερίδες)
epithimiesΥλικά
(υλικά για 4 μερίδες)
- 10 ml (2 κ.γ.) ελαιόλαδο
- 600 γρ. αρνί (λαιμός)
- 30ml (2 κ.σ.) αλεύρι αλατοπιπερωμένο
- ½ (80 γρ.) μέτριο κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 (170 γρ.) μεγάλη κίτρινη πιπεριά ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
- 15 ml (1 κ.σ.) σκόρδο λιωμένο
- 4 (240 γρ.) μίνι μελιτζάνες κομμένες στη μέση
- 250ml (1 φλιτζάνι) κόκκινο κρασί
- 2 (820 γρ.) κονσέρβες ντοματάκι
- 250ml (1 φλιτζάνι) ζωμός βοδινού
- 5ml (1 κ.γ.) αποξηραμένο βασιλικό
- 1 (250 γρ.) κονσέρβα ρεβίθια στραγγισμένη
- 100 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
- 30ml (2 κ.σ.) κάππαρη
- φρέσκος βασιλικός για το σερβίρισμα
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο.
- Περάστε το κρέας από το αλεύρι.
- Προσθέστε το κρέας στην κατσαρόλα και σοτάρετε για μερικά λεπτά από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.
- Προσθέστε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο και τις μελιτζάνες και συνεχίστε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά.
- Σβήστε με κόκκινο κρασί και αφήστε να βράσει και να εξατμιστεί για 5 λεπτά.
- Προσθέστε τον ζωμό και τον βασιλικό και ανακατέψτε.
- Σκεπάστε και αφήστε να σιγοβράσει για 1 ώρα και 45 λεπτά.
- Το κρέας πρέπει να είναι μαλακό και να ξεκολλάει από το κόκκαλο.
- Προσθέστε τα ρεβίθια, τις ελιές και την κάππαρη και ανακατέψτε.
- Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.