Στις 17 Δεκεμβρίου η προεδρική εκλογή

0

Ραγδαίες εξελίξεις.

Να τρέξει τις εξελίξεις, μετά και την απόφαση για δίμηνη παράταση του Μνημονίου, επέλεξε η κυβέρνηση, προκειμένου -όπως σημειώνει- να βάλει τέλος στην πολιτική αβεβαιότητα.

Σαμαράς και Βενιζέλος, αφού ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Βουλής να κινηθεί το ταχύτερο η διαδικασία Προεδρικής Εκλογής και η σχετική ψηφοφορία να διεξαχθεί την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου.

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μιλώντας στο Mega, ο πρωθυπουργός και ο ίδιος έλαβαν το μεσημέρι της Δευτέρας την απόφαση για την επίσπευση της προεδρικής εκλογής, εκφράζοντας την ελπίδα να βρεθούν οι 180 βουλευτές που χρειάζονται.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν έχει αποφασιστεί ποιος θα είναι ο υποψήφιος που θα προταθεί.

Το χρονοδιάγραμμα


Αν δεν εκλεγεί ο υποψήφιος πρόεδρος με την πρώτη ψηφοφορία -όπου απαιτούνται 200 ψήφοι-, θα πραγματοποιηθεί δεύτερη στις 23 Δεκεμβρίου όπου και πάλι απαιτούνται 200 ψήφοι.

Αν και σε αυτή την περίπτωση δεν εκλεγεί, τότε θα πραγματοποιηθεί τρίτη ψηφοφορία στις 29 Δεκεμβρίου όπου απαιτούνται 180 ψήφοι.

Αν και τότε δεν υπάρχει εκλογή, τότε  θα πρέπει, εντός 10 ημερών το αργότερο, να παραιτηθεί το Υπουργικό Συμβούλιο και να θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης εκλογών.

Πιθανή ημερομηνία των εκλογών είναι η: 25η Ιανουαρίου, 1η Φεβρουαρίου, 8η Φεβρουαρίου.

Η δήλωση Βούλτεψη

Η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο Α. Σαμαράς και ο Ευ. Βενιζέλος συναντήθηκαν τη Δευτέρα και συζήτησαν για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές αλλά και στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό.

Πρόσθεσε ότι ήδη το Eurogroup αναγνώρισε τις προσπάθειες και τα επιτεύγματα της χώρας μας και συμφώνησε για την «αλλαγή σελίδας» και για τη μετάβαση της Ελλάδας στο νέο θεσμικό πλαίσιο της προληπτικής πιστωτικής γραμμής (ECCL).

«Αυτό αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη. Αλλά θα αποτελέσει και το θώρακα προστασίας της χώρας έναντι των αγορών», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος και σημείωσε ότι το Eurogroup συμφώνησε επίσης ότι όλες οι σχετικές διαδικασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στους δυο πρώτους μήνες του 2015.

«Έτσι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα είναι κρίσιμο:
για την ολοκλήρωση της νέας συμφωνίας και για τη διευθέτηση όλων των θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος του χρέους. Η Ελλάδα πρέπει να είναι απολύτως έτοιμη να παρατάξει όλες τις δυνάμεις και όλα τα επιχειρήματά της σε συνθήκες εθνικής συσπείρωσης και πολιτικής σταθερότητας».

«Δυστυχώς η ανοικτή και απροκάλυπτη προτροπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τους βουλευτές, να αποτρέψουν την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και να οδηγήσουν την χώρα σε πρόωρες εκλογές, υπονομεύει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας και εκπέμπει μηνύματα αβεβαιότητας στις αγορές.

Υπονομεύει ακόμα την εθνική οικονομία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, εργαζόμενους και ανέργους. Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να επιτρέψει αυτή την ανοικτή υπονόμευση. Η πολιτική αβεβαιότητα πρέπει να τελειώσει τώρα!», είπε.

nooz
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top