Απίθανα tips για να αξιοποιείστε έξυπνα τις φλούδες!

0

Όλα πρέπει να τα ξεζουμίζουμε. Όλα!!!!

Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, δεν πρέπει να πετάμε τίποτα. Όλα πρέπει να τα ξεζουμίζουμε. Όλα!!!!. Ακόμα και τις φλούδες φρούτων και λαχανικών!!!!

Χρήσεις στο σπίτι.

•Επίμονοι λεκέδες σε επιφάνειες. Ρίξτε λίγες σταγόνες, προσθέστε λίγο αλάτι ή μαγειρική σόδα και τρίψτε το λεκέ με τις φλούδες του λεμονιού. Προσοχή όμως με το τρίψιμο, ειδικά αν πρόκειται για ευαίσθητες επιφάνειες.

•Κούπες καφέ. Λίγος πάγος, λίγο αλάτι, λίγες φλούδες λεμονιού μέσα στην κούπα και ένα λεπτό μετά οι κούπες σας θα λαμποκοπούν.

•Βραστήρας-θερμός. Βράστε νερό, τοποθετήστε μερικές φλούδες λεμονιού και αφήστε το για μία ώρα. Θυμηθείτε να τα έχετε βγάλει από την πρίζα. Ξεπλύνετε καλά και ο βραστήρας ή το θερμός σας θα είναι πάλι σαν καινούρια.

Φαγητό και γλυκά

•Φτιάξτε την δική σας αρωματική σκόνη από φλούδες εσπεριδοειδών: Λεμόνια, λάιμ, πορτοκάλια ή γκρέιπφρουτ. Αφαιρέστε την ψίχα και αφήστε το υπόλοιπο να στεγνώσει για τρεις ή τέσσερις μέρες. Κατόπιν, βάλτε τη στο μπλέντερ, μέχρι να γίνει σκόνη και φυλάξτε την σε ένα καθαρό βάζο.

•Χρησιμοποιείτε τη σκόνη για να αρωματίσετε γλυκά και φαγητά για επιπλέον άρωμα και γεύση.

•Χρησιμοποιείστε την ακόμα και για να αρωματίσετε το ...σαλόνι σας. Προσθέστε στη σκόνη λίγο λάδι. Τοποθετήστε το σε ένα βάζο με περισσότερο λάδι και αφήστε το για έξι ώρες. Μεταφέρετε το μείγμα σε μία καθαρή γυάλα και το αρωματικό σπιτικό σας λάδι είναι έτοιμο.

•Τραγανά τσιπς: Πλύντε καλά τις φλούδες από πατάτες και ανακατέψτε τες με αρκετό χυμό λεμονιού και λάδι μέχρι να καλυφθούν τελείως. Απλώστε έπειτα τις φλούδες από τις πατάτες σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και μαγειρέψτε στην πιο υψηλή θερμοκρασία του φούρνου σας, για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αλατίστε και απολαύστε τα πιο σπιτικά και γευστικά τσιπς, που μόλις φτιάξατε. Οι φλούδες από τις πατάτες είναι εκείνες που περιέχουν τα θρεπτικά συστατικά.

•Χυμός λαχανικών: Βράστε φλούδες από πατάτες, καρότα, κρεμμύδια μαζί με τα κοτσάνια από πράσα, μαϊντανό κλπ και φτιάξτε τον πιο γευστικό χυμό λαχανικών, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στα φαγητά σας αντί για νερό. Προσθέτει περισσότερη γεύση και είναι πιο υγιεινός.

•Μαλακώστε την μαύρη ζάχαρη: Στο βαζάκι της μαύρης (ή καστανής σας ζάχαρης) προσθέστε λίγη φλούδα από λεμόνι, που θα κρατήσει την υγρασία, θα την αρωματίσει και συγχρόνως θα την μαλακώσει.

Περιποίηση

•Μάσκα μπανάνας: Πασπαλίστε με ζάχαρη τις φλούδες από μπανάνα (από την πλευρά της σάρκας) και τρίψτε το σώμα σας απαλά. Κάντε ένα ντους για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα και χαρείτε την απαλή σας επιδερμίδα.

•Ανανεώστε το πρόσωπό σας: Για να τονώσετε το κουρασμένο δέρμα σας, τρίψτε φλούδες από πορτοκάλι ή γκρέιπφρουτ, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και μετά ξεπλύνετε απαλά με χλιαρό νερό.

•Ενυδάτωση: Τρίψτε το φλοιό του αβοκάντο στο πρόσωπό σας και προσφέρετέ του την πιο πλούσια ενυδάτωση.

•Ανακουφίστε τα μάτια σας: Βάλτε φλούδες από πατάτες για 15 λεπτά και θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμά.

Μην ξεχνάτε κορίτσια. Δεν πετάμε τίποτα!!!

filenades
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top