Ταξιδεύουμε γευστικά στη Σύρο και φτιάχνουμε σφουγγάτο
Υλικά
Για 4-6 άτομα
Για 4-6 άτομα
- 8 κολοκυθάκια
- λίγη τριμμένη φρυγανιά
- 8 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 πατάτα μικρή
- 6 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 φλυτζάνια τυρί φέτα
- αλάτι ανάλογα με το ποσό αλμυρή είναι η φέτα
- πιπέρι
- 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Πλένουμε καλά τα κολοκύθια και την πατάτα και τα τρίβουμε στον τρίφτη από την χοντρή πλευρά.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κολοκύθι να μαραθεί.
- Το αφήνουμε μετά σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσει τα υγρά.
- Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και την πατάτα.
- Προσθέτουμε και το κολοκύθι.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τα μυρωδικά και την φέτα
- Προσθέτουμε και τα κολοκύθια στα αυγά
- Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά.
- Αδειάζουμε το μείγμα να στρωθεί ομοιόμορφα παντού.
- Ρίχνουμε και λίγη φρυγανιά από πάνω
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.


Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.