Πεντανόστιμη τάρτα με μπέικον και πράσο!

0

Eύκολη, πεντανόστιμη και πολύ ελαφριά τάρτα με μπέικον και πράσο!

Υλικά:
  • 1 συσκευασία φύλλο ζύμης για τάρτα
  • 80γρ. μπέικον, κομμένο σε κύβους
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 3 αυγά
  • 200ml γάλα
  • 100γρ. τυρί ρεγκάτο, τριμμένο
Εκτέλεση:
  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200C και αφήστε την ζύμη να ξεπαγώσει.
  2. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το μπέικον με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει τραγανό, αφαιρέστε το και βάλτε τα πράσα να σοταριστούν μέχρι να μαραθούν.
  3. Βγάλτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν μαζί με το μπέικον.
  4. Χτυπήστε τα αυγά μαζί με το γάλα, αλατοπιπερώστε και προσθέστε το τριμμένο τυρί.
  5. Ανακατέψτε καλά.
  6. Απλώστε τη ζύμη σε μια λαδωμένη φόρμα για τάρτες, τρυπήστε την παντού με ένα πιρούνι και ψήστε την για περίπου 20 λεπτά.
  7. Βγάλτε την από το φούρνο και ρίξτε μέσα τα πράσα με το μπέικον.
  8. Περιχύστε με το μείγμα και βάλτε την τάρτα στο φούρνο για άλλα 20 με 25 λεπτά, μέχρι η γέμιση να φουσκώσει και η ζύμη να πάρει χρώμα.
  9. Αφήστε την λίγο να σταθεί και κατόπιν σερβίρετε.

filenades
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top