Eύκολη, πεντανόστιμη και πολύ ελαφριά τάρτα με μπέικον και πράσο!
Υλικά:
- 1 συσκευασία φύλλο ζύμης για τάρτα
- 80γρ. μπέικον, κομμένο σε κύβους
- 2 πράσα ψιλοκομμένα
- 3 αυγά
- 200ml γάλα
- 100γρ. τυρί ρεγκάτο, τριμμένο
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200C και αφήστε την ζύμη να ξεπαγώσει.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το μπέικον με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει τραγανό, αφαιρέστε το και βάλτε τα πράσα να σοταριστούν μέχρι να μαραθούν.
- Βγάλτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν μαζί με το μπέικον.
- Χτυπήστε τα αυγά μαζί με το γάλα, αλατοπιπερώστε και προσθέστε το τριμμένο τυρί.
- Ανακατέψτε καλά.
- Απλώστε τη ζύμη σε μια λαδωμένη φόρμα για τάρτες, τρυπήστε την παντού με ένα πιρούνι και ψήστε την για περίπου 20 λεπτά.
- Βγάλτε την από το φούρνο και ρίξτε μέσα τα πράσα με το μπέικον.
- Περιχύστε με το μείγμα και βάλτε την τάρτα στο φούρνο για άλλα 20 με 25 λεπτά, μέχρι η γέμιση να φουσκώσει και η ζύμη να πάρει χρώμα.
- Αφήστε την λίγο να σταθεί και κατόπιν σερβίρετε.
filenades
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.