μια ξεχωριστή πεντανόστιμη κασερόπιτα
Υλικά συνταγής
• 5-6 φρέσκα τρυφερά κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες
• 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
• 50 γρ. βούτυρο
• 1 χωριάτικο λουκάνικο αποφλοιωμένο και ψιλοκομμένο
• 3/4 φλ. καλαμποκάλευρο ή πολέντα
• 3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 φλ. τριμμένο κασέρι
• 2 κ.γ. μπέικινκ πάουντερ
• 1 κ.γ. αλάτι
• 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
• 2 μεγάλα αβγά
• 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
• 1 στραγγιστό γιαούρτι
• 2/3 φλ. γάλα
• 2 κ.σ. στακοβούτυρο λιωμένο
• 1½ φλ. καλαμπόκι βρασμένο
• 3 κ.σ. σχοινοπρασο ψιλοκομμένο
• μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
argiro• 5-6 φρέσκα τρυφερά κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες
• 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
• 50 γρ. βούτυρο
• 1 χωριάτικο λουκάνικο αποφλοιωμένο και ψιλοκομμένο
• 3/4 φλ. καλαμποκάλευρο ή πολέντα
• 3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 φλ. τριμμένο κασέρι
• 2 κ.γ. μπέικινκ πάουντερ
• 1 κ.γ. αλάτι
• 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
• 2 μεγάλα αβγά
• 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
• 1 στραγγιστό γιαούρτι
• 2/3 φλ. γάλα
• 2 κ.σ. στακοβούτυρο λιωμένο
• 1½ φλ. καλαμπόκι βρασμένο
• 3 κ.σ. σχοινοπρασο ψιλοκομμένο
• μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε την πιπερίτσα, τα φρέσκα κρεμμύδια και το λουκάνικο για 4'-5´χωρίς να πάρουν χρώμα.
- Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καλαμποκάλευρο η πολέντα ψιλή.
- Για πιο τραγανό αποτέλεσμα βάλτε μισό μισό καλαμποκάλευρο και πολέντα.
- Βάζουμε σε μπολ τα αλεύρια, το κασέρι, το μπέικινκ πάουντερ και τη σόδα και τα ανακατεύουμε καλά.
- Κάνουμε λακκούβα στη μέση.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο.
- Τα ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το βρασμένο καλά στραγγισμένο καλαμπόκι, τα σοταρισμένα υλικά,το σχοινόπρασο και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
- Τα ρίχνουμε στο αλεύρι και με κουτάλι απαλά ανακατεύουμε ίσα να ενωθούν τα υλικά.
- Αδειάζουμε το μίγμα σε μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος καλά βουτυρωμένο.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για περίπου 25' μέχρι να ροδίσει καλά και να ξεκολλήσουν τα πλαϊνά.
- Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα. Ζεστό είναι τέλειο αλλά και κρύο θα σας εντυπωσιάσει.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.