η δροσιά στο τραπέζι
Υλικά
- 8 - 10 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
- χυμός από 1 μεγάλο ζουμερό πορτοκάλι
- χυμός από ½ λεμόνι
- 100 ml ελαιόλαδο
- ½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
- 1 ματσάκι μυρώνια (τα φύλλα), ψιλοκομμένα
- ½ κουτ. γλυκού σπόροι κόλιανδρου, καλά κοπανισμένοι στο γουδί
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Καθαρίζω τα καρότα και τα τρίβω στη χονδρή πλευρά του τρίφτη, μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, ώστε να συγκεντρωθούν εκεί και τα υγρά τους από το τρίψιμο.
- Στύβω τα καρότα με τα χέρια μας και μαζεύω το χυμό τους (περίπου ¾ φλιτζ. τσαγιού).
- Βάζω όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολ, προσθέτω και το χυμό των καρότων και ανακατεύω πολύ καλά με ένα πιρούνι, μέχρι να φτιάξω ένα λείο και πυκνόρρευστο μείγμα.
- Βάζω τα τριμμένα καρότα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτω τη σάλτσα και ανακατεύω καλά.
- Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζω τη σαλάτα στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να μαριναριστεί από τα αρώματα των υλικών.
- Πριν σερβίρω, την ανακατεύω ξανά και τη μεταφέρω σε μια φαρδιά και βαθιά πιατέλα.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.