Γευστικές και νηστίσιμες καριόκες!

0

Μια νηστίσιμη συνταγή για καριόκες, νόστιμη και εύκολη!

Yλικά
  • 1/2 κούπας ζάχαρη
  • 1/2 κούπας νερό
  • 1/4 κ.γλ. κανέλα
  • 1/4 κ.γλ. γαρύφαλο
  • 2 κ.σ. ρούμι ή κονιάκ
  • 1 κ.σ. κακάο
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 & 1/2 κούπας καρυδόψιχα (τριμμένη)
  • 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη (γαλέτα)
  • 1 βανίλια
  • Επικάλυψη:
  • 250 γρ. κουβερτούρα (λιωμένη)
  • 1 κ.σ. βιτάμ
Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να βράσουν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά, τα καρύδια, τα μπαχαρικά και τα υπόλοιπα υλικά.
Ρίχνουμε και τα υγρά υλικά μας και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν σα ζύμη.
Βάζουμε το μπολ για λίγο στο ψυγείο και στη συνέχεια το βγάζουμε και το πλάθουμε σε μακρόστενο ρολό.
Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το ξαναβάζουμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο, για να σφίξει.
Στη συνέχεια κόβουμε σε φέτες 2-3 εκατοστών.
Λιώνουμε τη σοκόλατα σε μπεν μαρί μαζί με το βιτάμ και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.
Με μία σπάτουλα ή δυο πηρούνια βουτάμε τις καριόκες μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα και τις ακουμπάμε πάνω σε λαδόκολλα μέχρι να κρυώσουν καλά.
Στη συνέχεια τις βάζουμε σε μεταλλικό κουτί ή τις τυλίγουμε μία-μία με αλουμινόχαρτο.

gefoeis
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top