Στριφτάρια με κιμά!

0

αγαπημένη γεύση...

Υλικά

•6 φύλλα κρούστας για πίτες
•750γρ κιμά μοσχαρίσιο
•1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
•2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
•3 πράσα σε λεπτές ροδέλες(μόνο το άσπρο μέρος)
•1 ξυλάκι κανέλας
•1 κούπα κρασί λευκό
•150γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
•1/2 φλ τσαγιού ελαιόλαδο + για το άλειμμα των φύλλων
•Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα μέχρι να μαραθούν
Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας
Σβήνουμε με το κρασί.προσθέτουμε το ξυλάκι κανέλας,αλάτι,πιπέρι και σιγοβράζουμε
Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε 1 κούπα νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να ρουφίξει τα υγρά του
Αποσύρουμε από την φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε
Παίρνουμε ένα ένα φύλλο,πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια με τον κιμά και τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό αλείφοντας το φύλο με λάδι για να μην σπάσει.
Τέλος το τυλίγουμε σε σαλιγκάρι
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν τα στριφτάρια

olgascuisine
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top