Παραδοσιακοί φαβοκεφτέδες Σαντορίνης

0

Με φρέσκα βότανα και Ελληνικά ΠΟΠ τυριά, μαρμελάδα ντομάτας και λάδι βασιλικού

Υλικά συνταγής

Για τους φαβοκεφτέδες
- 100 γρ ελαιόλαδο ΠΟΠ
- 200 γρ φάβα Σαντορίνης ΠΟΠ
- 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό ολόκληρο
- ½ ματσάκι άνηθο
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- λίγο φρέσκο δυόσμο
- αλάτι πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 100 γρ φέτα ΠΟΠ
- 100 γρ Καλαθάκι Λήμνου ΠΟΠ
- 150 γρ γραβιέρα Αμφιλοχίας ΠΟΠ
- 100 γρ φρυγανιά τριμμένη
- 1 αβγό
- Σιμιγδάλι χοντρό (όσο πάρει)
- Λάδι για το τηγάνισμα
- Λίγο αλεύρι για το τηγάνισμα

Για τη μαρμελάδα ντομάτας
- 3 μεγάλες ντομάτες
- 3 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- Ελαιόλαδο ΠΟΠ
- 2 σταγόνες ξύδι μπαλσάμικο κρέμα

Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής

1. Βάζουμε τη φάβα σε λίγο νερό με ένα κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, 1 σκελίδα σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο για περίπου 20 λεπτά. Συμπληρώνουμε σταδιακά λίγο νερό όπ9οτε χρειάζεται.

2. Περνάμε τη φάβα με ραβδομπλέντερ, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και έπειτα ενσωματώνουμε όλα τα υλικά και τα φρέσκα βότανα. Θέλουμε μία σφιχτή ζύμη να πλάθεται στο χέρι μας και να μην κολλάει. Αυτό το ρυθμίζουμε προσθέτοντας αν κολλάει λίγο σιμιγδάλι.

3. Αλευρώνουμε τους φαβοκεφτέδες και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, δίνοντας ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Για τη μαρμελάδα ντομάτας

1. Παίρνουμε 3 ντομάτες, χαράσσουμε ένα σταυρό στο κάτω μέρος και τις ρίχνουμε σε βραστό νερό για 15-20 δευτερόλεπτα. Τις βγάζουμε και τις βάζουμε σε νερό με παγάκια.

2. Αμέσως αφαιρούμε τη φλούδα, ξεσποριάζουμε και κόβουμε τη σάρκα της ντομάτας σε μικρό καρεδάκι.

3. Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τις ντομάτες, συμπληρώνουμε τη ζάχαρη και λίγο ξύδι. Αφήνουμε να βράσει και να γλασάρει για 15-20 λεπτά.

4. Μπορούμε αν θέλουμε να περάσουμε από ραβδομπλέντερ για να γίνει πιο λεία.

από τον Chef ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΤΑΣΗ
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top