Πώς θα καταλάβεις αν μια φίλη σε ζηλεύει

0

Η ζήλια είναι ένα συναίσθημα που δηλητηριάζει!

Η ζήλια είναι ένα συναίσθημα που δηλητηριάζει! Καλό θα είναι λοιπόν να αναγνωρίζεις τα σημάδια της και να μην επηρεάζεσαι από τη γνώμη φίλων που σε ζηλεύουν!

Πάντοτε συνήθιζε να υπερέχει και απολάμβανε το θαυμασμό. Τελείωσε πριν από εσένα τη σχολή, βρήκε γρήγορα δουλειά, παντρεύτηκε σχετικά νωρίς ενώ το σώμα της θα το ζήλευε κάθε θηλυκό.

Μέχρι που ήρθε η προαγωγή σου και μαζί με αυτήν ο έρωτας της ζωής σου! Ο εγωισμός της δεν της επιτρέπει να σε επαινέσει ενώ το ψεύτικο χαμόγελο και τα ψυχρά της μάτια σου έδειξαν ότι ζηλεύει.

Συγχαρητήρια αλλά…

Σε συγχαίρει για την επιτυχία σου ή κάποιο νέο απόκτημα αλλά πριν ακόμη προφτάσεις να χαρείς το αναιρεί με ένα «αλλά». Σου λέει πόσο όμορφο είναι το καινούριο φόρεμα που πήρες αλλά… σε παχαίνει, είναι πολύ κοντό, δεν είναι κατάλληλο για την περίσταση κ.α. Σου δίνει συγχαρητήρια για την προαγωγή που πήρες, δηλώνει πως είναι χαρούμενη, αλλά σίγουρα θα βρει αρνητικά. όπως για παράδειγμα οι νέες ευθύνες, το ωράριο εργασίας, η δυσκολία του να ανταπεξέλθεις στα νέα καθήκοντα κ.α. Τι άλλο θα μπορούσε να δείχνει η παραπάνω συμπεριφορά εκτός από ζήλια;

Θέλει πάντα να υπερέχει

Βρίσκεις την τέλεια δουλειά και της το ανακοινώνεις. Σε συγχαίρει και αρχίζει να σου λέει πόσο σούπερ-ντούπερ είναι η δικιά της εργασία. Της εκμυστηρεύεσαι πως θα βγεις ραντεβού με έναν κούκλο πωλητή που γνώρισες και σου ξεφουρνίζει πως εδώ και καιρό τραβιέται με έναν ψηλό, ξανθό γαλανομάτη διευθυντή. Η φίλη που δε σε αφήνει να ξεστομίσεις τη χαρά σου και σε επαναφέρει στη γη επαινώντας συνεχώς τις δικές της επιλογές, είναι κατά κάποιο τρόπο ζηλιάρα. Η ανέλιξή σου είναι γι’ αυτήν απειλή γι΄αυτό και προσπαθεί να σου υπενθυμίζει συνεχώς πως μπροστά της είσαι μια μετριότητα.

Σου χαλάει το όνειρο..

Κανένας δε θέλει να έχει δίπλα του άτομα που να εκπέμπουν αρνητισμό ή να τον απογοητεύουν. Εάν κάποια από τις φίλες σου, θεωρεί κάθε σου στόχο μη πραγματοποιήσιμο και προσπαθεί να σε επαναφέρει, όπως λέει στην πραγματικότητα, ίσως και να ζηλεύει. Αν για παράδειγμα σου πει πως δεν είναι δυνατό να γίνεις αστροναύτης, προφανώς προσπαθεί να σε επαναφέρει στην πραγματικότητα. Το να σε αποθαρρύνει όμως από το να κυνηγήσεις μια καλύτερη θέση εργασίας, είναι ένδειξη ζήλιας.

Εξαφανίζεται για κάποιο διάστημα

Δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί μια φίλη εξαφανίζεται για κάποιο διάστημα δίχως να υπάρχει εμφανής λόγος ενώ πάντα η χρονική στιγμή συμπίπτει με κάποια ευχάριστη στιγμή στη ζωής σου. Είναι πολύ απασχολημένη για να απαντήσει στο τηλέφωνο ενώ αν τη συναντήσεις στο δρόμο θα δείχνει βιαστική. Έχεις σκεφτεί ότι ο φθόνος κυλάει στις φλέβες της και χρειάζεται κάποιο διάστημα μέχρι να αποδεχτεί και να συνειδητοποιήσει την επιτυχία σου;

Μα πως συνέβη;

Το πρώτο πράγμα που θα κάνει θα είναι να δυσπιστήσει για την επιτυχία σου. Αν για παράδειγμα της ανακοινώσεις το διορισμό σου θα δηλώσει πεπεισμένη πως μπήκες με «βύσμα». Ακόμη και αν την καλέσεις να πάτε μαζί διακοπές με τα δωρεάν ακτοπλοϊκά εισιτήρια που κέρδισες σε κάποιον ραδιοφωνικό διαγωνισμό, θα δεχτεί αλλά η στάση της δε θα θυμίζει χαρά. Είναι ο τύπος του ανθρώπου που σκέφτεται συνεχώς «Γιατί αυτή κι όχι εγώ;»

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top