Τι πρέπει να προσέξετε...
Δείτε μερικά κολπάκια για να απολαύσετε την καλύτερη σπιτική μακαρονάδα. Τι πρέπει να προσέξετε στο βράσιμο, στις σάλτσες και στο σερβίρισμα
1. Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό σε μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα χωρίς καπάκι.
2. Ρίχνετε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα όταν το νερό έχει έρθει σε σημείο βρασμού και κοχλάζει.
3. Για το ανακάτεμα χρησιμοποιείτε ξύλινη κουτάλα και όχι μεταλλική για να μην πέσει η θερμοκρασία του νερού.
4.Τα ζυμαρικά βγάζουν την καλύτερη γεύση τους όταν είναι αλ ντέντε. Ο χρόνος βρασίματος διαφέρει ανάλογα το ζυμαρικό. Για το τέλειο αποτέλεσμα ακολουθήστε τις οδηγίες στην συσκευασία των ζυμαρικών.
5. Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνετε και τα ανακατεύετε αμέσως με την σάλτσα και τα σερβίρετε κατευθείαν για να μην κολλήσουν και λασπώσουν.
6. Αν προορίζονται για κρύα σαλάτα ζυμαρικών τα ξεπλένετε με κρύο νερό και τα στραγγίζετε πολύ καλά.
7. Αν θέλετε να τελειώσετε το φαγητό στο φούρνο σαν ένα είδος σουφλέ βράστε τα ζυμαρικά για λιγότερη ώρα.
neadiatrofis
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.