Ένα λευκό κρασί θα συνοδέψει τέλεια με την πικάντικη γεύση της πίτας
Υλικά
Για 6-8 άτομα
- ½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο ή λάδι μισό μισό
- 500 ml χλιαρό γάλα φρέσκο (ή 250 ml γάλα εβαπορέ και 250 ml νερό)
- 450 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
- 4 αυγά καλά χτυπημένα
- 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλιά του γλυκού Μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλιά γεμάτη του γλυκού ξερή μαντζουράνα, τριμμένη
Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι, το πιπέρι και τη μαντζουράνα και ανακατεύουμε. Κατόπιν κάνουμε στη μέση ένα λάκκο και ρίχνουμε τα αυγά, το μισό βούτυρο και το μισό γάλα. Χτυπάμε με το σύρμα καλά να γίνει ένα λείο μείγμα και ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα καθώς χτυπάμε.
Πρέπει να γίνει ένας χυλός πηχτός σαν μέλι. Κρατάμε μια χούφτα από το τυρί και το υπόλοιπο το ρίχνουμε στο χυλό της πίτας μας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνουμε λίγο από το υπόλοιπο βούτυρο (ή το λάδι) και αλείφουμε το ταψί. Αδειάζουμε μέσα το χυλό που πρέπει να έχει ύψος περίπου 3 εκατοστά. Πασπαλίζουμε την υπόλοιπη επιφάνεια με το τυρί που κρατήσαμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο (ή το λάδι). Ψήνουμε την πίτα για περίπου 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
sidagi
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.