Πρέπει να ακολουθήσεις ένα… μερακλίδικο τελετουργικό
Ο ελληνικός καφές θέλει τον τρόπο του στο ψήσιμο, για να αποδώσει τη νοστιμιά του. Δε φτάνει να βάλεις τα υλικά στο μπρίκι και να τον αφήσεις να βράσει, ώσπου να φουσκώσει. Πρέπει να ακολουθήσεις ένα… μερακλίδικο τελετουργικό, αν θέλεις να ευχαριστείς πλήρως τη γεύση και το άρωμά του.
Τα μυστικά του:
Το καλύτερο είναι να φτιάχνεις κάθε μερίδα ελληνικού καφέ ξεχωριστά:
Παίρνεις ένα κλασικό φλιτζανάκι για ελληνικό καφέ, το γεμίζεις κατά τα 2/3 με νερό και κατόπιν αυτό το νερό το χύνεις στο μπρίκι (έτσι δε θα πέσεις ποτέ έξω στη δόση).
Βάζεις το μπρίκι σε μέτρια φωτιά και, μόλις το νερό γίνει χλιαρό, προσθέτεις μια γεμάτη κουταλιά καφέ και όση ζάχαρη θέλεις.
Ανακατεύεις τα υλικά αργά, ώσπου να λιώσουν και αφήνεις τον καφέ να ψηθεί χωρίς να τον ανακατέψεις ξανά. Όταν αρχίσει να φουσκώνει, τον σηκώνεις, ώστε να κατακαθίσει λίγο και αμέσως μετά τον βάζεις πάλι στη φωτιά και τον αφήνεις μέχρι να φουσκώσει ξανά. Τότε τον κατεβάζεις και γεμίζεις σιγά-σιγά (για να μην καταστρέψεις το καϊμάκι του) το φλιτζάνι.
goldenmag
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.