Τετάρτη ή Πέμπτη ξεκινάει η ΕΡΤ

0

Θα ανοίξει σε στούντιο ιδιώτη !

Αύριο ή το αργότερο την Πέμπτη αναμένεται να αποσυρθεί το μαύρο που εκπέμπουν οι συχνότητες της ΕΡΤ. Η υπομονή της κυβέρνησης φαίνεται να έχει εξαντληθεί.

Παρά το αδιέξοδο των συζητήσεων του νέου υφυπουργού Δημόσιας Τηλεόρασης Παντελή Καψή με τους εργαζόμενούς ο ίδιος δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 ότι αν δεν επιτευχθεί η χρυσή τομή «υπάρχει η απόφαση του ΣτΕ και κάποια στιγμή πρέπει να προχωρήσουμε σε εκπομπή σήματος».

Στην ίδια ραδιοφωνική εκπομπή ανέφερε ότι η δημόσια τηλεόραση θα περάσει ένα μεταβατικό στάδιο αρχικά όπου θα κάνει «εκπομπή» ανάγκης. Το πρόγραμμα δηλαδή θα μεταδίδει επί τω πλείστον ειδήσεις μέσω κρόουλ, ταινίες, σίριαλ και ντοκιμαντέρ αρχείου μέχρι να δημιουργηθεί ενημερωτική ζώνη με την επίτευξη των πρώτων προσλήψεων. Η εκπομπή του σήματος δε θα γίνεται μέσω των ψηφιακών συχνοτήτων της Digea.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μεταβατικός φορέας αν δεν εκπέμψει από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο Αγ. Παρασκευής θα το κάνει από τα υπερσύγχρονα ψηφιακά στούντιο της Κατεχάκη. Σύμφωνα με έντονες φήμες του τελευταίου 24ώρου, ένας ιδώτης τηλεοπτικός παραγωγός θα αναλάβει το όλο εγχείρημα. Πρόκειται για τον παραγωγό Νίνο Ελματζιόγλου ο οποίος έχει και εγκαταστάσεις τελευταίας τεχνολογίας στην Παιανία τις οποίες χρησιμοποιούσε για χρόνια το Mega.

Επίσης σε πρόσφατο ρεπορτάζ, αναφέρεται η νομοθετική ρύθμιση για τη μη εφαρμογή του ορίου αποζημίωσης που ισχύει για το δημόσιο τομέα (εξαίρεση από α.ν. 173/1967) κατόπιν της χθεσινοβραδινής συνάντησης του Παντελή Καψή με τους εκπροσώπους της ΠΡΟΣΠΕΡΤ και τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ.

Πιο συγκεκριμένα, για το μόνιμο/ τακτικό προσωπικό της ΕΡΤ προβλέπονται αποζημιώσεις σύμφωνα με το χρονικό διάστημα εργασίας στην ΕΡΤ από την πρώτη ημέρα της πρόσληψης, ενώ για για εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου (ΣΙΑΧ) με βάση το ΠΔ 164/2004, λαμβάνεται υπόψη προϋπηρεσία από την πρώτη ημέρα της συμβάσεως αυτής (εκάστοτε τελευταίας) συν οιποσδήποτε άλλος χρόνος προϋπηρεσίας αναγνωρίζεται στη σύμβαση αυτή.

Γενικά εχθές συμφωνήθηκαν τροποποιήσεις της ΚΥΑ, ώστε ο υπολογισμός των αποζημιώσεων να γίνεται κατ΄ εφαρμογή του ν. 4024/2011 και για δημοσιογράφους της ΚΥΑ 2/17805/0022. Το πιθανότερο είναι να υπάρξει προτίμηση στους εργαζομένους με προϋπηρεσία στην ΕΡΤ κατά την τελευταία τριετία, ενώ ο ορισμός των ζητούμενων ειδικοτήτων θα γίνει βάσει του οργανογράμματός της. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος που θα πραγματοποιηθεί, θα γίνει με την αναφορά αριθμού ανά κάθε ειδικότητα. Στο οργανόγραμμα θα στηριχθεί και η λειτουργία των περιφερειακών σταθμών, οι οποίοι θα λειτουργήσουν κατά το μεταβατικό στάδιο. Επιπρόσθετα, οι 153 εργαζόμενοι των Μουσικών Συνόλων περιλαμβάνονται στους 2.000.

Η εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου (ν. 4024/2011) θα ιχύσει για τον καθορισμό των αποδοχών των μεταβατικών συμβάσεων, με την προϋπηρεσία να λαμβάνεται υπ' όψη για την κατάταξη στο εκάστοτε μισθολογικό κλιμάκιο. Τέλος, προβλέπεται πρόσθετη νομοθετική ρύθμιση για τη διασφάλιση συμμετοχής των εργαζομένων της ΕΡΤ στο πρόγραμμα κινητικότητας.

koolnews
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top