Μπουρεκάκια μελιτζάνας με τυριά

0

Εύκολα μπουρεκάκια και χορταστικά!

Υλικά:
  • Φύλλο κρούστας - 1 πακέτο
  • Μελιτζάνες φλάσκες - 3 τεμ.
  • Μυζίθρα - 250 γρ φρέσκια χοντροθρυμματισμένη
  • Φέτα - 250 γρ χοντροθρυμματισμένη
  • Άνιθο - 1 ματσάκι
  • Μαϊντανός - 1/2 ματσάκι
  • Αυγό - 1 τεμ
  • Μσχοκάρυδο - 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Αλάτι - πιπέρι -
  • Ελαιόλαδο - 100 γρ. για να αλείψουμε τα φύλλα
Οδηγίες:

Ψήνουμε τις μελιτζάνες και τις ξεφλουδίζουμε, τις αφήνουμε στο σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά υγρά τους.
Τις αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα τυριά, τα μυρωδικά, το αυγό, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι - πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί.
Κόβουμε το φύλλο κρούστας σε λωρίδες και με ένα πινέλο λαδώνουμε την επιφάνεια τους.
Βάζουμε στην κορυφή του φύλλου μια κουταλιά της σούπας από το υλικό και διπλώνουμε τα άκρα προς τα μέσα για να μην φύγει το υλικό και τα κάνουμε ρολό.
Τα τοποθετούμε στο ταψί και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Τα ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

chefoulis
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top