Ζήσης Βρύζας: Η βιομηχανία του ποδοσφαίρου είναι πολύπλοκη

0

«Τα χρήματα δεν φέρνουν την επιτυχία»

Οι ποδοσφαιριστές που θα αποκτηθούν στον ΠΑΟΚ θα έρθουν με γνώμονα την επιτυχία της ομάδας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ζήσης Βρύζας.

«Πιστεύω πως η βιομηχανία του ποδοσφαίρου είναι πολύπλοκη και για την επιτυχία παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ και πρόσθεσε:

«Εμείς θα πρέπει να δουλεύουμε σκληρά για να τους δίνουμε τις κατάλληλες συνθήκες».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ζήσης Βρύζας στη Real News

Για την πρόσληψη του Χουμπ Στέφενς στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ:

«Ο Στέφενς είναι ένας προπονητής εγνωσμένης αξίας, ο οποίος έχει δουλέψει με επιτυχία σε προηγμένα πρωταθλήματα, όπου ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Είναι σημαντικό ότι ένας τέτοιος προπονητής συμφώνησε να αναλάβει τον ΠΑΟΚ και να τον οδηγήσει σε επιτυχίες στο μέλλον και όλοι ελπίζουμε ότι από αυτή τπ συνεργασία κερδισμένη θα βγει η ίδια η ομάδα».

Για τις μεγάλες προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί:


«Οι επιλογές των προσώπων είναι δευτερεύουσες. Προτεραιότητα είναι η υποδομή, η οργάνωση και ο τρόπος λειτουργίας του ΠΑΟΚ. Εχουμε αναλύσει τις ανάγκες και τους στόχους της επόμενης σεζόν, θέλουμε άμεσα αποτελέσματα, αλλά με σύνεση σε ό,τι αφορά τις ισορροπίες μέσα στα αποδυτήρια, και οι επιλογές μας θα είναι ανάλογες».

Για την εξυγίανση που γίνεται στην ΠΑΕ:

«Για μας ήταν προτεραιότητα να βρεθεί ένας επενδυτής. Το γεγονός ότι είμαστε στην ευτυχή θέση να συζητάμε για πλήρη απεγκλωβισμό της ομάδας από τα χρέη είναι κάτι πολύ θετικό. Ήδη, σε ό,τι αφορά τις τρέχουσες υποχρεώσεις του, ο ΠΑΟΚ είναι στο μηδέν. Αυτό μας δημιουργεί μεγάλες ευθύνες, καθώς υπάρχουν παραδείγματα ομάδων που δεν έκαναν σωστή διαχείριση».

Για το πώς θα ήταν η κατάσταση αν δεν αναλάμβανε ο Ιβάν Σαββίδης:


«Σίγουρα πολύ δύσκολη. Ο ΠΑΟΚ είχε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, το οποίο ωστόσο ως ένα βαθμό ήταν ελεγχόμενο. Με την έννοια ότι θα έπρεπε να κατεβάσει την ποιότητα του προϊόντος και του θεάματος που προσφέρει. Αυτό καταλαβαίνετε ότι σε οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα είναι πολύ δύσκολοι να συμβεί και ίσως μη αποδεκτό. Το ρίσκο ήταν πολύ μεγάλο. Ο ΠΑΟΚ είχε μπει στη διαδικασία να τηρεί τους νέους κανόνες του financial fair play και είχε ήδη παρουσιάσει ένα πλάνο βιωσιμότητας που περιλάμβανε να φύγουν από την πομάδα κάποια ψηλά συμβόλαια και να γίνουν πωλήσεις, που τελικά πραγματοποιήθηκαν».

Για το αν ο ΠΑΟΚ λειτουργεί σαν εταιρεία απέναντι στους οπαδούς του:


«Δεν νομίζω. Οι σχέσεις σεβασμού ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι θεμιτές. Έχω πει πράγματι ότι ο ΠΑΟΚ μάς έχει ξεπεράσει. Την τελευταία πενταετία βρέθηκε να διοικείται από ανθρώπους όπως ο Θοδωρής Ζαγοράκης και σε μία περίοδο εγώ, που δεν είχαμε την ανάλογη διοικητική δομή. Η ανταπόκριση του κόσμου και η συσπείρωση ίσως να ήταν ανώτερη από τη διοικητική δομή εκείνης της περιόδου».

Για τις σχέσεις του με τον Ζαγοράκη:


«Σέβομαι τον Θοδωρή γι' αυτά που πρόσφερε στον ΠΑΟΚ. Έκανε πάρα πολλά καλά, αλλά σίγουρα έγιναν και λάθη».

Για το αν αρκούν τα χρήματα προκειμένου ο ΠΑΟΚ να φτάσει στην κορυφή:


«Εχει αποδειχθεί πως όχι. Πιστεύω πως η βιομηχανία του ποδοσφαίρου είναι πολύπλοκη και για την επιτυχία παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες. Το πιο σημαντικό είναι οι παίκτες που θα έρθουν να αντιλαμβάνονται ότι ανήκουν σε ένα πολύ μεγάλο σύλλογο κι εμείς θα πρέπει να δουλεύουμε σκληρά για να τους δίνουμε τις κατάλληλες συνθήκες».

sport-fm
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top