Σαμαράς σε Βενιζέλο- Κουβέλη: «μαζί υπογράψαμε για το Δημόσιο»

0

Εμμένει στο κλείσιμο της ΕΡΤ - «γκρεμίζουμε το κάστρο των βολεμένων»

«Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τους βολεμένους και τα προνόμιά τους. Το δίλλημα δεν είναι οι εκλογές», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εμμένοντας στην απόφασή του για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ενώ έστειλε το μήνυμά του στους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, πριν το κρίσιμο ραντεβού τους, αύριο, στις 18:00.

Λίγες ώρες πριν την συνάντηση στο Μαξίμου και μιλώντας στο προσυνέδριο της ΝΔ στο Ναύπλιο, ο πρωθυπουργός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ: «είναι υποκρισία να μας λένε να κάνουμε πίσω», είπε και επισήμανε πως η περικοπή 2.000 θέσεων εργασίας στο Δημόσιο υπογράφθηκε από όλους μαζί!

«Αν κάναμε πίσω, τι θα πούμε; Ότι τους βολεμένους δεν τους αγγίζουμε αλλά θυσιάζουμε κάποιους άλλους;», συνέχισε ο κ. Σαμαράς και ζήτησε την στήριξη του λαού στις μεταρρυθμίσεις, ενώ, αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, επισήμανε πως «θρηνεί για την ΕΡΤ που έλεγε ότι θύμιζε ΥΕΝΕΔ».

Παράλληλα, απέρριψε το ενδεχόμενο εκλογών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «κάποιοι πιστεύουν αφελώς ότι θα μας εγκλωβίσουν σε δίλημμα εκλογών. Το πραγματικό δίλημμα δεν είναι ποιος θα προκαλέσει έκτακτες εκλογές, γιατί δεν τις θέλουμε. Το πραγματικό δίλημμα είναι ποιος θα χρεωθεί το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων. Εμείς δεν θα το χρεωθούμε, γιατί όποιος το χρεωθεί θα το μετανιώσει».

«Η ΕΡΤ εδώ και ενάμισι χρόνο βρίσκεται σε απεργία», είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως όλα τα μεγάλα γεγονότα που άλλαζαν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό δεν μεταδίδονταν. «ΕΡΤ είχαμε, δημόσια ενημέρωση δεν είχαμε», συνέχισε, ενώ αναφέρθηκε στις ατασθαλίες και την ιδιαίτερα χαμηλή τηλεθέαση που ερχόταν σε αντίφαση με το υψηλό κόστος λειτουργίας και την υψηλή τηλεθέαση των δημοσίων καναλιών σε άλλες χώρες.

Αναφερόμενος στην κριτική που γίνεται στην κυβέρνηση για το λουκέτο στην ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι υποκρισία να αναρωτιέται κανείς γιατί δεν έγινε αναδιάρθρωση με την ΕΡΤ ανοικτή, επισημαίνοντας ότι πολλές φορές στο παρελθόν επιχειρήθηκε να αλλάξει η ΕΡΤ εν λειτουργία χωρίς να προχωρήσει τίποτα. «Αυτό θα το ανατρέψουμε γιατί είναι σωστό και δίκαιο και έπρεπε να γίνει από χρόνια... Δεν χρειάστηκε να μας το ζητήσει κανένας, ούτε μας το ζήτησε... Δεν μπορούμε να επιβάλλουμε θυσίες σε όλους και να μην πειράζουμε τους βολεμένους. Εμείς το τολμήσαμε», τόνισε και υποσχέθηκε ότι σύντομα «θα αποκαλυφθούν όσα ήταν κουκουλωμένα».

«Η υπόθεση της ΕΡΤ έθεσε ένα σημαντικό ερώτημα για το αν θα κάνουμε τολμηρές μεταρρυθμίσεις ή θα σερνόμαστε με μεταρρυθμίσεις που μας επιβάλλονται από έξω... Σας ζητώ να αγκαλιάσετε αυτό το κύμα των μεταρρυθμίσεων... Αν τώρα κάναμε πίσω θα ξέσπαγαν όλα τα δεινά», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.


star
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top