Η συγχώρεση κάνει καλό στην υγεία

4

η συγχώρεση είναι δύναμη, είναι μεγαλείο ψυχικό και πνευματικό

Ποιός δεν έχει πληγωθεί από μία ή και παραπάνω καταστάσεις στη ζωή του; Ποιος δεν έχει νιώσει αυτό το αίσθημα της αδικίας να τον πνίγει και να θέλει απλά να εξαφανιστεί από προσώπου γης για να ξεσπάσει;

Όσο δύσκολο κι αν ακούγεται όμως, το να μάθουμε να συγχωρούμε όσους μας πλήγωσαν και μας αδίκησαν, θα μας κάνει και καλύτερους ανθρώπους και περισσότερο υγιείς.

1.προσπαθήστε να τοποθετήσετε με λόγια σωστά και άρτια το τι ακριβώς σας πείραξε και γιατί. Στη συνέχεια, εκμηστηρευτείτε τη δυσάρεστη εμπειρία σε κάποιον φίλο.

2.υποσχεθείτε στον εαυτό σας ότι θα κάνετε ό,τι ακριβώς πρέπει να κάνετε για να νιώσετε καλύτερα. Η συγχώρεση είναι για εσάς, όχι για αυτούς που σας πλήγωσαν.

3.η συγχώρεση δεν σημαίνει πάντα ότι θα τα βρεις με το άτομο που σε στεναχώρησε. Αυτό που πραγματικά θέλετε και θα πετύχετε είναι η εσωτερική σας γαλήνη. 

4.όταν νιώθετε πίεση από στεναχώρια ή από κάποια αδικία που σας έγινε, προσπαθήστε να χαλαρώσετε. Πάρτε βαθιές αναπνοές, σκεφτείτε κάτι που σας φτιάχνει το κέφι και δείτε την κατάσταση από μεγαλύτερη απόσταση.

5.Για την ακρίβεια, δείτε την κατάσταση από την σωστή προοπτική της. Αναγνωρίστε ότι η κακή σας κατάσταση και το άγχος προέρχονται από τα πληγωμένα συναισθήματα και τις αρνητικές σκέψεις που έχετε τώρα, και όχι τόσο από αυτό που έγινε πριν δύο μέρες ή πριν δέκα χρόνια.

6.σταματήστε να περιμένετε από τους ανθρώπους να σας δώσουν αυτό που έχετε ανάγκη. Για να μη σας το έχουν δώσει μέχρι τώρα, δε θα σας το δώσουν ποτέ.

7.Ψάξτε να βρείτε νέους τρόπους που θα σας αποφέρουν θετικότητα και θα σας ωθήσουν να βγείτε από το αρνητικό πεδίο σκέψεων που σας χαλάει την καθημερινότητα. 

8.συγχωρήστε. Να θυμάστε ότι αυτός που έχει αδικήσει βρίσκεται σε μειονεκτική θέση και δεν έχει το κουράγιο να το αντιμετωπίσει. Την δύναμη την έχετε εσείς, γιατί η συγχώρεση είναι δύναμη, είναι μεγαλείο ψυχικό και πνευματικό.

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

4Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  1. Ανώνυμος10/5/13, 11:22 π.μ.

    ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΧΩΡΕΣΩ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΝΩΡΙΣ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ,ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΧΩΡΕΣΩ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΤΗ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΜΕ ΕΜΦΡΑΓΜΑ,ΔΕΝ ΣΥΝΧΩΡΩ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΔΕΨΑΝ 3 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΚΑΝ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/5/13, 5:22 μ.μ.

    ΔΕΝ ΣΥΝΧΩΡΩ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΑΝ 40 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΒΡΩΜΟΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΟΥΣ ,ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΓΑ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΓΑ,ΕΝΩ ΕΓΩ ΕΤΡΕΧΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΛΑ ΤΗ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ,Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΜΑΘΗΤΗΣ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.ΚΙ ΑΝ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΖΗΤΑΝΕ ΣΥΝΧΩΡΕΣΗ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΧΩΡΕΣΩ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΣΑ ΑΥΓΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΑ ΤΟΣΟ ΥΓΕΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/5/13, 11:59 π.μ.

    ΔΕΝ ΣΥΝΧΩΡΩ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΙΛΙΟΥ ,ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΤΕΡΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΜΟΥ,ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΤΡΙΓΥΡΩ ΜΠΑΡ -ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΧΟΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΗΡΕ ΤΑ ΠΑΡΤΕΡΙΑ ΤΑ ΕΣΠΑΣΕ ΚΙΟΛΑΣ ΜΕΣ ΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΗΓΕ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ,ΕΝΩ ΤΡΙΓΥΡΩ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΤΟΥΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΤΕΡΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΩΜΕΝΑ, ΚΑΡΦΩΜΕΝΑ,ΠΑΡΤΕΡΙΑ ,ΔΕΝ ΣΥΝΧΩΡΩ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΑΔΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ,ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΑΔΕΙΑ ΣΕ ΑΛΟΔΑΠΟΥΣ,ΠΟΥΜΑΝΑ,ΒΟΥΛΓΑΡΑ,ΑΛΒΑΝΟ ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΜΑΓΑΖΙΑ ,ΚΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΝΑ ΒΓΩ ΟΥΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕ ΜΕ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΑΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΩ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ.ΕΔΩ ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΕΜΕΛΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΟΝΟ ΑΝΕΣΤΗΣΙΑ.ΕΔΩ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΧΩ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΚΙΝ ,ΚΑΙ ΚΑΤΣΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΦΑΣ ΞΥΛΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος23/7/13, 3:46 μ.μ.

    Κανετε λαθοσ ,αυτοσ που εχει αδικησει ι δεν βρισκετε σε μειωνεκτικη θεση ,ουτε φοβατε τιποτα .Μιλαμε για ατομα αδιστακτα ,προκειμενου να περασει το δικο τουσ.Δεν εχετε ιδεα για τι κοσμο μιλαμε,δε παει ο νουσ ανθρωπου τι μπορουν να σου κανουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου
To Top